Νέα έκδοση Nissan Leaf με αυξημένη αυτονομία

Διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αγορά

  • -
  • -

Την εμπορική τους πορεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αρχίζουν οι τελευταίες, τεχνολογικά αναβαθμισμένες, εκδόσεις του αμιγώς ηλεκτρικού Nissan Leaf, συμπεριλαμβανομένου του Leaf e + με τη μεγαλύτερη εμβέλεια, το οποίο έχει λάβει περισσότερες από 8.000 παραγγελίες.

Το Leaf ενσωματώνει στον στάνταρ εξοπλισμό μια σειρά υπηρεσιών συνδεσιμότητας, όπως το νέο σύστημα ψυχαγωγίας NissanConnect. Αυτό περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως το Apple CarPlay® και το AndroidAuto® που επιτρέπουν την απρόσκοπτη συνδεσιμότητα με τα smartphones, ενώ σε σημαντική αναβάθμιση έχει υποβληθεί το σύστημα πλοήγησης, το οποίο διαθέτει τις λειτουργίες  βελτιστοποίησης της διαδρομής  TomTom LIVE premium traffic, Online Map Update, και Location Chargers για την εύρεση σημείων φόρτισης.

Επιπροσθέτως, χάρη στην ολοκαίνουργια εφαρμογή NissanConnect, οι χρήστες μπορούν να στέλνουν διαδρομές πλοήγησης από το smartphone  στο αυτοκίνητο και vice versa,  μέσω της υπηρεσίας πλοήγησης Door-to-Door Navigation. Παράλληλα, η λειτουργία Remote Climate Control προσφέρει την επιλογή ενεργοποίησης του κλιματισμού όταν το LEAF είναι ακόμα συνδεδεμένο με την πρίζα στο γκαράζ.

 ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ NISSAN LEAF

Το Leaf είναι, επίσης, εξοπλισμένο με το ProPILOT που συνδυάζει το υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης με την επιτάχυνση και την πέδηση, καθώς και με το ProPILOT Park, το οποίο σταθμεύει το αυτοκίνητο αυτόματα και με ευκολία. Καινοτομία αποτελεί το το μοναδικό e-Pedal  που επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκινήσουν, να επιταχύνουν και να επιβραδύνουν, μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση του οχήματος, χρησιμοποιώντας μόνο ένα πεντάλ.

Σε επίπεδο σχεδιασμού, οι νέες εκδόσεις του δημοφιλούς ηλεκτρικού οχήματος διατίθενται σε συνολικά 10 χρώματα αμαξώματος και επτά συνδυασμούς  διχρωμίας αυτοκινήτου / οροφής.

To Leaf e+ “φορά” μια συμπαγή μπαταρία 62 kWh με αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας κατά 25% και αύξηση της χωρητικότητας αποθήκευσης ενέργειας κατά 55%. Τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά προσφέρουν στο μοντέλο απόδοση ισχύος 217 PS και αυτονομία έως 385 km οδήγησης (σε μικτό κύκλο WLTP),  σε μία μόνο φόρτιση. Η αυξημένη αυτονομία αφήνει «αλώβητες» τις αποθηκευτικές ικανότητες του Leaf e+ χάρη στο μικρό μήκος της μπαταρίας.

Τέλος, συγκριτικά με το πρώτης γενιάς Leaf (2011), οι νέες εκδόσεις ενσωματώνουν ένα βελτιωμένο σύστημα εσωτερικής θερμικής διαχείρισης, διασφαλίζοντας την βελτιστοποίηση της απόδοσης από την ταχύ-φόρτιση, σε συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...