Λεπτομέρειες για την πλατφόρμα και την μπαταρία του νέου Honda e

Η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε περισσότερα για το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο

  • -
  • -
Η Honda ανακοίνωσε σήμερα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πλαίσιο, τις μπαταρίες και τη διαδικασία φόρτισης του πολυαναμενόμενου ηλεκτρικού μοντέλου, Honda e. To Honda e είναι το πρώτο Honda που θα κατασκευαστεί σε πλατφόρμα EV. Το αυτοκίνητο θα διαθέτει μία μπαταρία λιθίου ιόντων υψηλής χωρητικότητας 35,5 kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί είτε με απλή σύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος (Type 2) είτε με ειδικό ταχυφορτιστή.
Εκτός όμως από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η Honda ήθελε το compact ηλεκτρικό να έχει και εξαρετική οδηγική συμπεριφορά. Γι’ αυτό, τα στοιχεία των μπαταριών έχουν τοποθετηθεί κεντρικά και σε χαμηλό επίπεδο. Eπιτυγχάνεται λοιπόν η ιδανική κατανομή βάρους 50-50. Όπως είναι φυσικό, σύμφωνα με τα παραπάνω, παρέχεται η βέλτιστη σταθερότητα στον δρόμο. Αναφορικά με την ανάρτηση, η ιαπωνική εταιρεία εξόπλισε με ανεξάρτητα συστήματα για κάθε τροχό και η αυτονομία του φτάνει τα 200 km. Με τη βοήθεια ενός ταχυφορτιστή, η μπαταρία γεμίζει μέχρι και το 80% σε μόλις 30 λεπτά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Honda δέχτηκε 31.000 αιτήσεις ενδιαφέροντος από όλη την Ευρώπη, ενώ πάνω από 9.000 προήλθαν από την αγγλική αγορά.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...