Έκρηξη σε πρατήριο υδρογόνου στη Νορβηγία (video)

Μέχρι να διευκρινιστούν τα αίτια, αναστέλλεται η λειτουργία άλλων 10 σταθμών

  • -
  • -

Στις φλόγες τυλίχτηκε ένας σταθμός ανεφοδιασμού υδρογόνου για αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου, την περασμένη Δευτέρα (10/6), στην κωμόπολη Σαντβίκα, κοντά στο Όσλο.

Σύμφωνα με τα νορβηγικά Μέσα Ενημέρωσης, η έκρηξη συνέβη στον σταθμό Uno-X, με την εταιρεία ν’ ανακοινώνει πως δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Άλλες πηγές, βέβαια, αναφέρουν πως δύο άνθρωποι υπέστησαν ελαφρά τραύματα.

Όσον αφορά τα αίτια του συμβάντος, αυτά δεν έχουν διαλευκανθεί, ενώ μέχρι να ανακύψουν περισσότερες λεπτομέρειες, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Uno-X, Nel, ανέστειλε τη λειτουργία 10 επιπλέον σταθμών. Αυτοί, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, βρίσκονται στη Νορβηγία, τη Δανία, καθώς και σε άλλες χώρες.

«Είναι πολύ νωρίς να προβούμε σε υποθέσεις αναφορικά με την αιτία», ανέφερε στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνέντευξης, ο επικεφαλής της Nel, Andre Lokke. «Η κύρια προτεραιότητά μας είναι η ασφαλείας λειτουργία των σταθμών που εφοδιάζουμε. Για λόγους, λοιπόν, ασφαλείας και μέχρι να είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες, προχωρούμε στο προσωρινό κλείσιμο 10 επιπλέον σταθμών», συμπλήρωσε ο κ. Lokke.

Το εν λόγω προληπτικό μέτρο αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στον εφοδιασμό των οδηγών, μιας και η εταιρεία Uno-X αποτελεί τον κυρίαρχο προμηθευτή στη χώρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...