Ιπτάμενα ταξί Uber: Σύντομα πάνω… από τα κεφάλια μας (video)

Δείτε με ποιον τρόπο θα διενεργούνται οι πτήσεις, καθώς και τη μοναδική θέα που θα απολαμβάνουν όσοι τα επιλέξουν για τις μετακινήσεις τους

  • -
  • -

Έτοιμα να απογειωθούν είναι όπως φαίνεται τα ιπτάμενα ταξί που ετοιμάζει η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής μετακίνησης, Uber, η οποία δημοσίευσε ένα βίντεο μέσω του οποίου μας δίνει μια πρόγευση για το τι πρέπει να περιμένουμε.

Σύμφωνα με τη “The Guardian”, οι ιθύνοντες της μάρκας έχουν ορίσει το 2020 ως το έτος διενέργειας πιλοτικών πτήσεων, πολλές εκ των οποίων θα γίνουν πάνω από τη Μελβούρνη. Η έναρξη της εμπορικής δραστηριοποίησης έχει προγραμματιστεί για το 2023.

To ελικοφόρο ταξί θα μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται όπως τα ελικόπτερα σε ταράτσες και άλλους ανοιχτούς χώρους, ενώ το κόστος της εν λόγω υπηρεσίας θα είναι σχεδόν ισοδύναμο με αυτό ενός UberX. Φιλοσοφικός πυρήνας της εταιρείας η διευκόλυνση των πολιτών σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

«Τις ώρες αιχμής, για τη διάνυση μιας απόστασης 19 χλμ. από το κέντρο της Μελβούρνης μέχρι το αεροδρόμιο απαιτούνται από 25 λεπτά έως και μία ώρα. Αλλά με το Uber θα διαρκεί μόλις 10 λεπτά», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο Eric Allison, στέλεχος της εταιρείας.

Η υπηρεσία θα λειτουργεί μέσω της εφαρμογής Uber και θα επιτρέπει στους επιβάτες να μετακινούνται κατά μήκος ενός δικτύου ελικοδρόμιων το οποίο θα ονομάζεται “Skyports”.

Σημειώνεται πως εκτός από τη Μελβούρνη, πιλοτικές πτήσεις θα διενεργηθούν στο Ντάλας και το Λος Άντζελες.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...