Έλεγχος μέσω κινητού στο Chevrolet Volt

  • -
  • -

Σε άλλο επίπεδο ανεβάζει τον έλεγχο των αυτοκινήτων της από τον οδηγό τους η GM, μέσα από τη νέα εφαρμογή που δοκιμάζει και θα τη δούμε σύντομα στο Chevrolet Volt.
Ειδικότερα, σε συνεργασία με την OnStar, η GM δοκιμάζει τη σχεδόν πλήρη διαχείριση του ηλεκτροκίνητου μοντέλου Volt μέσω κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό σύστημα Android. Ανάμεσα στις δυνατότητες που θα παρέχονται στον οδηγό είναι η εμφάνισή της θέσης τόσο του οδηγού όσο και του αυτοκινήτου σε χάρτη (Google Maps), και βέβαια η εκτέλεση φωνητικών εντολών (από τον οδηγό) αλλά και οδηγιών (από το κινητό) για GPS πλοήγηση.
Παρότι η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν είναι σίγουρο ακόμη ότι θα τη δούμε με το λανσάρισμα του Volt στην αγορά, είναι σίγουρο ότι τότε κάθε οδηγός του Volt θα μπορεί να λαμβάνει ειδοποιήσεις στο κινητό για τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας (του αυτοκινήτου), να βάζει μπρος τη μηχανή από απόσταση, να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο κ.α.
Προς το παρόν, η συγκεκριμένη εφαρμογή τρέχει στα κινητά: Motorola Droid (στην Ευρώπη κυκλοφορεί ως Milestone) και Blackberry Storm. Το τελευταίο δεν τρέχει λειτουργικό Android, οπότε δημιουργείται είτε ένα ερωτηματικό είτε μια προσδοκία και για τους κατόχους Blackberry κινητών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...