Τριπλή ελληνική εκπροσώπηση στον Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell

Οι φοιτητικές ομάδες καλούνται να διανύσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση, με το ισοδύναμο μίας κιλοβατώρας ή ενός λίτρου καυσίμου της επιλογής τους

  • -
  • -

Με τριπλή εκπροσώπηση θα συμμετέχει για 16η συνεχή χρονιά η Ελλάδα στον 35ο Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell, ο οποίος, φέτος, φέρει την ονομασία Mileage Challenge και θα πραγματοποιηθεί 1-5 Ιουλίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Make the Furure Live, στο Mercedes-Benz World, Weybridge του Λονδίνου.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΤΕ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Το «παρών» θα δώσουν, συνολικά, 161 ομάδες από 25 χώρες από την Ευρώπη -και όχι μόνο- ενώ τη νίκη θα καταλάβει  εκείνη που θα διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση, καταναλώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια. Αφού, λοιπόν, ολοκληρώθηκε η 12μηνη ενδελεχής προετοιμασία των οχημάτων τους, οι φοιτητές θα πρέπει να διανύσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση, με το ισοδύναμο μίας κιλοβατώρας ή ενός λίτρου καυσίμου της επιλογής τους. 

Ελληνική απόχρωση θα δώσουν οι παρακάτω ομάδες:

 1. Ομάδα «Ποσειδώνας» από τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού, καθώς και από τα Τμήματα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.)  του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. Πρόκειται για την 8η συμμετοχή της ομάδας στον διαγωνισμό, ενώ πέρυσι κατέκτησε την 10η θέση.



 2. Ομάδα «Προμηθέας» από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου: Πρόκειται για την 11η συνεχόμενη συμμετοχή της στον Μαραθώνιο, ενώ πέρυσι κατέκτησε το Βραβείο Ασφάλειας Οχήματος.



 3. Ομάδα «TUC Eco Racing» από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης: Συμμετέχει για 11η χρονιά, ενώ το 2017 κατέκτησε την 4η θέση διανύοντας 138km/m3. Επιπλέον, η ομάδα απέσπασε κι ένα από τα σημαντικότερα βραβεία εκτός πίστας, το Βραβείο Ασφάλειας Οχήματος για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ο Μαραθώνιος συνεχίζει να εμπνέει για 35η χρονιά λαμπρούς νέους επιστήμονες ώστε να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν νέα ενεργειακά αποδοτικά οχήματα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση ορισμένων από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες ενεργειακές προκλήσεις. Όπως πάντα, η Coral δεσμεύεται να σταθεί στο πλευρό των ελληνικών ομάδων στην προσπάθειά τους να επιτύχουν όλα όσα έχουν ονειρευτεί και να διεκδικήσουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γενικός Διευθυντής της Coral Α.Ε., επίσημου licensee της Shell για την Ελλάδα, Γιώργος Χατζόπουλος

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες σχετικά με τον Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Shell ή στις σελίδες της Shell στο Facebook και το Twitter.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...