Οι μαθητευόμενοι μεγαλούργησαν: Αυτό είναι το Skoda Mountiaq (video)

Δείτε το επιβλητικό, σκληροτράχηλο pick up εν δράσει

  • -
  • -

Δύο χιλιάδες εργατοώρες, «πατρική» επίβλεψη από τους καθηγητές και αδιάλειπτη συνεργασία μεταξύ τους ήταν οι βασικοί παράγοντες που οδήγησαν τους 35 μαθητευόμενους της Skoda στη δημιουργία του πρώτοτυπου pick-up κομψοτεχνήματος που ακούει στο όνομα Mountiaq.

Οι θαυματουργοί νέοι του Skoda Vocational School «ξεχαρβάλωσαν» ένα Skoda Kodiaq και εξάντλησαν όλη τους τη δημιουργικότητα στο έκτο κατά σειρά δημιούργημα που φέρει την υπογραφή μαθητευόμενων της Skoda, μετά τα Cityjet, Funstar, Atero, Element και Sunrock.

To Mountiaq φορά ένα δίλιτρο TSI βενζινοκινητήρα ο οποίος αποδίδει 190 ίππους. Επίσης, ζυγίζει 2.450 κιλά, το μήκος του ανέρχεται σε σχεδόν 5 m (4,9 m), το πλάτος του αντιστοιχεί σε 2 m, το μεταξόνιο φτάνει τα 2,8 m και ζυγίζει 2.450 κιλά. Βασική προτεραιότητα της νεανικής ομάδας ήταν η εκτόξευση των off-road επιδόσεων του κάτι που κατέστη εφικτό χάρη στην αυξημένη κατά 10 εκατοστά (συγκριτικά με το Kodiaq) απόστασή του από το έδαφος (29 εκ.). Για την «ανύψωση», μεταξύ άλλων, φρόντισαν οι Rockstar ΙΙ τροχοί των 17 ιντσών.

Οι «χειρουργικές» επεμβάσεις των μαθητευόμενων ξεκίνησαν με την αφαίρεση της οροφής του Kodiaq, ενώ, εν συνεχεία σχεδίασαν ένα πλαίσιο για την καμπίνα, όπως και παράθυρα τόσο για το πίσω μέρος όσο και τα «πλευρά» του διαμορφωμένου μοντέλου. Εύστοχες παρεμβάσεις διενεργήθηκαν και για τη δημιουργία μιας πλήρως λειτουργικής πίσω πόρτας, όπως και για τους μπροστινούς και πίσω προφυλακτήρες. Παράλληλα, συναντάμε πλευρικά μαρσπιέ, ενώ στην καρότσα κυριαρχεί ένα στιβαρό, αναδιπλούμενο μεταλλικό πάτωμα με άφθονο αποθηκευτικό χώρο.

Τον σκληροπυρηνικό χαρακτήρα του Mountiaq ενισχύει ακόμη η LED μπάρα στην οροφή, τα LED φώτα στη γρίλια και  τον προφυλακτήρα, το snorker, όπως επίσης και το προστατευτικό bullbar στο εμπρός μέρος.

Στο εσωτερικό, νεωτεριστική νότα προσδίδει το σήμα της μάρκας που κυριαρχεί σε μπλε χρώμα οροφή του μοντέλου, τα σκουρόχρωμα καθίσματα με τις πορτοκαλί πινελιές, ενώ ψυχαγωγικό ρόλο διαδραματίζει το ηχοσύστημα με ηχεία 230 watt, ενισχυτή 2.000 watt και subwoofer 2.000 watt.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...