Δύο Golf GTI με 380 και 400 ίππους!

Για μία ακόμη χρονιά οι εκπαιδευόμενοι μηχανολόγοι της Volkswagen έδωσαν τα… ρέστα τους

  • -
  • -

Κάθε χρόνο η λίμνη Worthersee της Αυστρίας φιλοξενεί το GTI Meeting, το μεγαλύτερο ραντεβού θαυμαστών των σπορ αυτοκινήτων της Volkswagen. Φέτος οι εκπαιδευόμενοι μηχανολόγοι της γερμανικής μάρκας δεν ετοίμασαν ένα αλλά δύο πρωτότυπα αυτοκίνητα, που θα μαγνητίσουν τα βλέμματα των επισκεπτών.

Η ομάδα από το Wolfsburg δημιούργησε το Golf GTI Aurora και αυτή από το Zwickau το Golf Estate FighteR.

Το Golf GTI Aurora δεν ξεχωρίζει μόνο από τη διχρωμία γκρι-μαύρου και το ιδιαίτερο body kit. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο 2.0 TSI με ισχύ 380 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με κιβώτιο DSG 7 σχέσεων. Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί επιπλέον ενδείξεις στην κεντρική οθόνη, που παρέχουν στον οδηγό δεδομένα για τον κινητήρα και το αυτοκίνητο, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο εντός πίστας. Ο συνοδηγός βλέπει όλες τις πληροφορίες μέσω ενός tablet, από το οποίο ελέγχει και το ηχοσύστημα των 3.500 W.

Το Golf Estate R 4MOTION FighteR βασίζεται στο station μοντέλο και συνδυάζει τετρακίνηση με 7άρι DSG και 2λιτρο TSI που έχει μέγιστη ισχύ 400 ίππων. Και εδώ οι μαθητευόμενοι έχουν επέμβει στο αμάξωμα, το οποίο είναι φαρδύτερο κατά 6 cm. Τεχνολογικό highlight είναι η τοποθετημένη στην οροφή κάμερα 360 μοιρών, η οποία κατέγραψε ένα γύρο του αυτοκινήτου στην πίστα του Sachsenring.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...