Το Hyundai Tucson "μαθαίνει" τι θα ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές

Η έγκριτη δημοσιογραφική ομάδα του Euronews κάθεται στο σαλόνι του SUV και ταξιδεύει σε 14 χώρες της Ευρώπης σφυγμομετρώντας τις προθέσεις μας

  • -
  • -

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος μέχρι τη διενέργεια των Ευρωεκλογών (23-26 Μαΐου) και οι πολίτες της κάθε χώρας σιγά-σιγά κατασταλάζουν στους υποψηφίους που θα επιλέξουν για την εκπροσώπησή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με ποια κριτήρια όμως θα καταφύγουν στις κάλπες;

Το συγκεκριμένο ερώτημα απασχολεί και την έγκριτη δημοσιογραφική ομάδα του Euronews, η οποία αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα «οδοιπορικό» 10.000 χιλιομέτρων σε 14 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου σφυγμομετρώντας τις προθέσεις των ψηφοφόρων. Ανάμεσα στις χώρες αυτές θα βρίσκεται, φυσικά, και η Ελλάδα.

Για την πραγματοποίηση του ταξιδιού, η ομάδα του Euronews επέλεξε το μοντέλο της Hyundai με τις περισσότερες πωλήσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους, Tucson, μέσα στο άνετο σαλόνι του οποίου θα περάσουν συνολικά ένα διάστημα 10 εβδομάδων. Καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του μεσαίου SUV της νοτιοκορεατικής φίρμας έπαιξαν οι αυξημένες μεταφορικές ικανότητές του. Αυτές μεταφράζονται σε πλούσιο χώρο αποσκευών της τάξης των 513 λίτρων, τα οποία τριπλασιάζονται (1,503) με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

 ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ HYUNDAI TUCSON 1.6 DIESEL 2019


Αφετηρία αποτέλεσε η πόλη Σετουμπάλ της Πορτογαλίας (18 Μαρτίου), ενώ σε τερματικό προορισμό έχουν οριστεί οι Βρυξέλλες (23 Μαΐου), όπου και διεξάγονται οι συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών και έκτακτες σύνοδοι.

Στο μεσοδιάστημα, όμως, της έναρξης του ταξιδιού στην Πορτογαλία και του τερματισμού στη de jure πρωτεύουσα του Βελγίου, θα έχουν συναντηθεί με ψηφοφόρους στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Αυστρία, την Τσεχία, την Πολωνία, τη Γερμανία, καθώς και την Ολλανδία.

Σημειώνεται δε πως η επίσκεψη των δημοσιογράφων στις άνωθεν χώρες μεταδίδεται ζωντανά κατά το διάστημα Δευτέρα-Παρασκευή μέσω του καναλιού Euronews TV και των κοινωνικών δικτύων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...