Επιστρέφει επίσημα η De Tomaso

Με νέο λογότυπο και αυτοκίνητο

  • -
  • -

Είναι επίσημο. Η De Tomaso κάνει δυνατό comeback με όχι μόνο νέο λογότυπο, αλλά και με νέο αυτοκίνητο, το οποίο θα αποκαλυφθεί στις 4 Ιουλίου 2019 στο Goodwood Festival of Speed. Η ομάδα πίσω από τη νέα τάξη πραγμάτων είναι η Apollo Automobilli, υπεύθυνη για την κατασκευή του νέου IE hypercar, ωστόσο το προσωπικό θα αυξηθεί με περισσότερους μηχανικούς. Το νέο μοντέλο φέρει κωδική ονομασία Project P.

Το πλάνο της «αναβίωσης» ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια, όταν το 2014 η Ideal Team Ventures απέκτησε τα δικαιώματα της De Tomaso. Πέντε χρόνια αργότερα, η εταιρεία βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποκάλυψη του πρώτου αυτοκινήτου μετά την αναβίωση της μάρκας. Βέβαια, δεν υπάρχουν στοιχεία για το Project P, αλλά έχουμε κάποιες teaser φωτογραφίες.

Όσοι δεν γνωρίζετε για την De Tomaso, η εταιρεία ιδρύθηκε το 1959 από τον Αργεντινοιταλό, Alejandro De Tomaso. Το πιο διάσημο και επιτυχημένο σπορ αυτοκίνητο που κατασκεύασε το 1971 είναι το Pantera, το οποίο εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα 5,8 λτ. Ακόμα, πολύ γνωστό έγινε και το DeLorean, που πρωταγωνίστησε στις ταινίες "Επιστροφή στο μέλλον". Παράλληλα, η De Tomaso κατασκεύαζε και μονοθέσια για τη Formula 1 και αποτέλεσε ιδιοκτήτρια της Maserati από το 1975 έως και το 1993.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...