Αυτό το Renault 5 Turbo ή μια... νέα BMW 730d;

Αποτελούσε το ισχυρότερο γαλλικό αυτοκίνητο της εποχής όταν πρωτοαποκαλύφθηκε

  • -
  • -

Ένα από τα πιο σπάνια και ασυνήθιστα hot hatches που κατασκευάστηκαν ποτέ είναι το Renault 5 Turbo, το οποίο είναι σαν το παλιό καλό κρασί. Όσο μένει «κλειδωμένο» στο… κελάρι, τόσο αυξάνεται η αξία του. Μια παρόμοια περίπτωση έχουμε και εδώ, όπου συναντάμε το πυραυλάκι της Renault του 1980 να ετοιμάζεται να βγει στο σφυρί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της RM Sothebys, το Renault 5 Turbo πρόκειται να αγγίξει σχεδόν 130.000 ευρώ. Όσο δηλαδή κοστίζει και μια ολοκαίνουργια BMW 730d. Αν τώρα η άνετη λιμουζίνα που καίει λιγότερο δεν σας συγκινεί, τότε συνεχίστε να διαβάζετε.

To εικονιζόμενο Renault 5 Turbo είναι βαμμένο σε μπλε απόχρωση και το εσωτερικό έχει ντυθεί με κόκκινο ύφασμα και δέρμα. Το μεγαλύτερο μέρος της «ζωής» του το πέρασε σε μια γαλλική οικογένεια, αλλά οι συνολικοί ιδιοκτήτες εκτιμάται ότι είναι τρεις. Μόλις 600 μονάδες των Renault 5 Turbo Series 1 έχουν κατασκευαστεί, τα οποία εφοδιάζονται με έναν 1.400άρη κινητήρα 160 ίππων τοποθετημένος στο κέντρο του αμαξώματος.

Το πισωκίνητο μοντέλο αποτελούσε το πιο ισχυρό γαλλικό αυτοκίνητο της εποχής όταν αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών το 1980.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...