“Ακυρώνει” τα κόκκινα φανάρια και στην Ευρώπη η Audi (video)

Προηγμένες τεχνολογίες θα φροντίζουν έτσι ώστε να μη μας "πιάνουν" τα φανάρια

  • -
  • -

Τέλος στην αγωνία των Ευρωπαίων οδηγών να προλάβουν το φανάρι βάζει η Audi, μέσω της υπηρεσίας “Traffic Light Information” η οποία αποτελεί «κομμάτι» της τεχνολογίας  “V2I” (Vehicle to Infrastructure)

Αναλυτικότερα, σε πρώτο στάδιο, η πρωτοποριακή τεχνολογία διασύνδεσης των οχημάτων με το περιβάλλον θα αξιοποιηθεί από τη γερμανική πόλη Ingolstadt, όπου εδρεύει η γερμανική μάρκα με τα “τέσσερα δακτυλίδια”, και θα ενσωματωθεί σε συγκεκριμένα μοντέλα, μεταξύ των οποίων θα είναι τα A4, A6, A7, A8, Q3, Q7 και Q8 με έτος παραγωγής το 2020. Προαπαιτούμενο, βέβαια, είναι το πακέτο “Audi Connect Navigation & Infotainment” (πλοήγησης και infotainment) και η προαιρετική κάμερα, η οποία αναγνωρίζει τους σηματοδότες βάσει της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Διευκόλυνση στους οδηγούς των άνωθεν μοντέλων θα παρέχουν δύο υπηρεσίες που συναντώνται ήδη σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ:

-Time-tο-Green: Στην περίπτωση που ένα όχημα σταματήσει σε κόκκινο φανάρι, θα εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων (ή στο head up display, αν είναι διαθέσιμο) ο χρόνος που απομένει ώστε να ανάψει το πράσινο.

-Green Light Optimized Speed Advisory (GLOSA): Πρόκειται για μια υπηρεσία που ενημερώνει τον οδηγό για την ακριβή ταχύτητα οδήγησης, έτσι ώστε να μην τον «πιάσει» το κόκκινο φανάρι.



ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Επίσης, στο μέλλον, οι πελάτες της Audi θα μπορούν να απολαύσουν και μια σειρά επιπρόσθετων λειτουργιών. Για παράδειγμα τα οχήματα θα διαμοιράζονται πληροφορίες σχετικά με την πιο συμφέρουσα και λιγότερο χρονοβόρα διαδρομή. Επιπλέον διευκόλυνση θα απολαμβάνουν οι κάτοχοι των μοντέλων Audi-e-tron. Αυτό διότι, της ακινητοποίησης τους σε κόκκινο φανάρι θα προηγείται η φόρτιση των μπαταριών μέσω της ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση.

Μακροπρόθεσμα, τέλος, τεχνολογίες όπως η “Traffic Light Information” θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της αυτόματης οδήγησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...