Αθήνα-Θεσσαλονίκη με το τρένο σε λιγότερο από 4 ώρες (video)

Το “Ασημένιο Βέλος” θα προσφέρει στους επιβάτες μια σειρά από ανέσεις

  • -
  • -

Σε τρεις ώρες και 55 λεπτά θα έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε από την προσεχή Δευτέρα (20 Μαΐου) το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, χάρη στη δρομολόγηση του “Ασημένιου Βέλους” του πρώτου Express ηλεκτροδοτούμενου τρένου.

Αναλυτικότερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, τα ηλεκτροδοτούμενα γρήγορα τρένα εντάσσονται πλέον στα καθημερινά τακτικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όσον αφορά τους ενδιάμεσους σταθμούς αυτοί θα περιοριστούν στο Λιανοκλάδι και τη Λάρισα, γεγονός που θα εξυπηρετήσει τη μείωση της διάρκειας του ταξιδιού από τις 5 στις 3 ώρες και 55 λεπτά.

Σημειώνεται δε πως, σε πρώτο στάδιο, τα δρομολόγια θα εκτελούνται από τρεις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ανακατασκευάστηκαν από την ΕΕΣΣΤΥ με γνώμονα την παροχή πολλών ανέσεων (όπως WiFi) στους επιβάτες. Σύντομα, μάλιστα, θα καταφτάσουν από την Ιταλία και δύο υπερσύγχρονες αμαξοστοιχίες αντίστοιχες με το "Ασημένιο βέλος" που είχε έλθει δοκιμαστικά στα περυσινά εγκαίνια της ΔΕΘ.

Την νέα ηλεκτροδοτούμενη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη, συνολικού μήκους 450 χλμ, αναμένεται να παρουσιάσει την ερχόμενη Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης συνοδευόμενος από τις Διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ, καθώς και ολόκληρη τη σιδηροδρομική "Οικογένεια".

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...