Πώς θα είσαι ασφαλής πάνω στη μοτοσικλέτα σου

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι τόσο συχνότερα «βγάζουμε» τη μοτοσικλέτα μας από το γκαράζ. Τι πρέπει, όμως να γνωρίζουμε έτσι ώστε να είμαστε ασφαλείς;

  • -
  • -

Καθαρός ουρανός, εξαιρετικές θερμοκρασίες και μερικές μερούλες άδεια, αποτελούν τις ιδανικές συνθήκες για μοτοσικλέτα και απόδραση στον κοντινότερο μαγευτικό προορισμό.

Η ασφάλεια, ωστόσο, αποτελεί φλέγον ζήτημα, ενώ επιτακτική κρίνεται η ανάγκη να υιοθετήσουμε τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες ενός ατυχήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, οι υπηρεσίες παροχής ολοκληρωμένης οδικής βοήθειας “Road Safety” και “GEM Motoring Assist” μας προσφέρουν 5 συμβουλές για την προστασία μας: 

  • Αν είχατε τη μοτοσικλέτα σας καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα κλειδωμένη στο γκαράζ σας, καλό θα ήταν να αφιερώσετε μια μέρα ώστε να φρεσκάρετε τις ικανότητές σας πάνω στη σέλα. Ως εκ τούτου, μπορείτε να απευθυνθείτε στον εκπαιδευτή οδήγησής που είχατε, για ένα μάθημα λίγων ωρών.
  • Εφόσον η μοτοσικλέτα δεν είναι το βασικό όχημα μετακίνησής σας, και είχατε καιρό να κάτσετε πίσω από το τιμόνι της κρίνεται αναγκαίο να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ειδικότερα, πριν πραγματοποιήσετε ένα μεγάλο ταξίδι, καλό θα ήταν να «ζεσταθείτε» καλύπτοντας κάποιες μικρές αποστάσεις γύρω από το σπίτι σας.
  • Μην περιμένετε από τους οδηγούς αυτοκινήτων να είναι προσεχτικοί. Αντιθέτως, φροντίστε εσείς έτσι ώστε να είστε ορατοί στο οδικό δίκτυο. Αυτό θα το πετύχετε μέσω της ένδυσης με ρούχα με έντονα χρώματα, ενώ επιτακτική κρίνεται η ανάγκη να οδηγείτε σε σημεία του δρόμου όπου είστε συνεχώς σε εμφανές σημείο.
  • Μην υπερβαίνετε τα όριά σας, ειδικά εφόσον οδηγείτε μαζί με μια ομάδα μοτοσικλετιστών. Άλλοι ενδέχεται να είναι πιο εξοικειωμένοι από εσάς και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να αναπτύσσουν μεγαλύτερη ταχύτητα. Δεν χρειάζεται να επιχειρήσετε να τους εντυπωσιάσετε ή να "συμβαδίσετε" μαζί τους.
  • Όλοι κάνουμε λάθη. Παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει να τα αγνοούμε. Αντιθέτως, καλό θα ήταν να ανατρέχουμε σε αυτά έτσι ώστε να μην τα επαναλάβουμε. Επομένως, ανατρέξτε σε καταστάσεις που κινδυνέψατε και αναρωτηθείτε τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει με διαφορετικό τρόπο. Η εξέταση εκείνων των καταστάσεων ίσως αναδείξουν περιστατικά που δεν κρατήσατε την απαραίτητη απόσταση από προπορευόμενο όχημα, που αναπτύξατε μεγαλύτερη ταχύτητα από την κανονική ή πραγματοποιήσατε μια ριψοκίνδυνη προσπέραση.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...