Και εγένετο… η νούμερο 20.000 McLaren

Η βρετανική μάρκα έχει αποκτήσει φίλους σε κάθε γωνιά του πλανήτη

  • -
  • -

Μία McLaren 600LT Spider της σειράς “Sports Series” σε χρώμα Chicane Grey αναδείχθηκε μοντέλο- ορόσημο της εταιρείας McLaren, καθώς αποτελεί το υπ’ αριθμόν 20.000 αυτοκίνητο που πέρασε τη γραμμή συναρμολόγησης του Κέντρου Παραγωγής της μάρκας (MPC) στην πόλη Γουόκινγκ της Αγγλίας.

Η εμβληματική μονάδα συναρμολογήθηκε –όπως και όλα τα μοντέλα- στο χέρι, ενώ στην… ιστορία θα μείνει πως ήταν δεξιοτίμονη. Το λανσάρισμα της εν λόγω έκδοσης αφορούσε περιορισμένο αριθμό αντίτυπων και, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε ανάρπαστη.

Το παραπάνω επίτευγμα της αγγλικής πολυτελούς, υψηλών επιδόσεων μάρκας σημειώθηκε οχτώ χρόνια μετά τη συναρμολόγηση του πρώτου αυτοκινήτου τής με άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιους δρόμους, στο Κέντρο Παραγωγής, τον Ιούλιο το 2011.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΤΟΙΜΗ H MCLAREN SENNA GTR

Σημειώνεται πως οι παγκόσμιες πωλήσεις της McLaren εντός του 2018 ανήλθαν σε 4.800 μονάδες, ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις των διοικούντων της, η έλευση της νέας δεκαετίας θα σηματοδοτήσει την παγίωση των πωλήσεών της στα 6.000 αντίτυπα ανά έτος.

Η δημοφιλία της McLaren, τέλος, έχει ξεφύγει από τα στενά όρια του Ηνωμένου Βασιλείου, αποκτώντας «φίλους» σε κάθε γωνιά της υφηλίου. Μάρτυρας το γεγονός πως το 90% των οχημάτων που παράγονται στο Γουόκινγκ εξάγονται σε περισσότερες από 32 αγορές του πλανήτη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...