Αναπτύσσει προηγμένο σύστημα ελέγχου για τα μοντέλα M8 Coupe και Convertible η BMW (vid)

Μέσω δύο κουμπιών μπορείς να επιλέξεις το προφίλ οδήγησης που ταιριάζει στα «θέλω» σου

  • -
  • -

Στη βελτιστοποίηση των τεχνολογιών της, με γνώμονα υψηλότερες υπηρεσίες εξατομίκευσης προχωρά η BMW, ενσωματώνοντας μια σειρά καινοτομιών στα επερχόμενα μοντέλα M8 Coupe και Μ8 Convertible.

Στο πλαίσιο, αυτό, δίνει στο φως της δημοσιότητας μία νέα οθόνη, καθώς και ένα σύστημα ελέγχου το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόζει, σύμφωνα με τα «θέλω» του, τα συστήματα μετάδοσης κίνησης, υποβοήθησης και πλαισίου.

Setup Button

Ειδικότερα, ο οδηγός θα μπορεί να καθορίσει διάφορες μεταβλητές του κινητήρα, της ανάρτησης, καθώς και το τιμονιού, με τις επιμέρους αλλαγές να είναι ανεξάρτητες η μία από την άλλη. Στα μοντέλα, ακόμη, που φέρουν το σύστημα τετρακίνησης M xDrive, θα καθίσταται δυνατή η ρύθμιση της κατανομής ροπής μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών, ενώ στα νέα μοντέλα BMW M8 Coupe και BMW M8 θα μπορεί να ρυθμιστεί και το σύστημα πέδησης.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ Η BMW M8 COUPE;

Η εξατομίκευση επιτυγχάνεται μέσω ενός κουμπιού ρύθμισης (Setup button), τοποθετημένο στην κεντρική κονσόλα των προαναφερθέντων μοντέλων το οποίο θα παρέχει πρόσβαση σε όλα τα mode οδήγησης.

Ο κινητήρας κατόπιν εντολής προσαρμόζεται στα προφίλ Efficient, Sport, Sport Plus, ενώ οι επιλογές του πλαισίου Comfort, Sport, Sport Plus δίνουν πρόσβαση στα τρία προφίλ για τους ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες.

M Mode Button

Πέραν του Setup Button, πρωτοποριακό κρίνεται και το νέο γειτονικό στην κεντρική κονσόλα M Mode Button. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να μεταρρυθμίσει τις αποκρίσεις των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Παράλληλα, επιτρέπει στον άνθρωπο που κάθεται πίσω από το τιμόνι να ενεργοποιήσει τα προφίλ Road και Sport, ενώ τα μοντέλα BMW M8 Competition Coupe και BMW M8 Competition Convertible φέρουν και την έξτρα επιλογή Track.

Τα άνωθεν προφίλ επιτυγχάνουν βέλτιστη οδηγική εμπειρία. Αναλυτικότερα, η επιλογή Road σηματοδοτεί την πλήρη ενεργοποίηση των συστημάτων υποβοήθησης.

H επιλογή Sport «αφυπνίζει» τις ρυθμίσεις που έχει ορίσει εκ των προτέρων ο οδηγός, απενεργοποιώντας παράλληλα τις παρεμβατικές ρυθμίσεις του στάνταρ εξοπλισμού (π.χ  στο σύστημα πέδησης).

Το Track mode, τέλος, όπως μαρτυρά και η ονομασία του, προορίζεται για την οδήγηση μέσα σε πίστες και επιφέρει την καθολική απενεργοποίηση των συστημάτων υποβοήθησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...