Audi A4: Το πιο επιτυχημένο σύχρονο μοντέλο της μάρκας γιορτάζει 25 χρόνια ζωής

Το 1995, πρώτο πλήρες έτος παραγωγής του, το Α4 ξεπέρασε σε πωλήσεις τις 272.000 μονάδες

  • -
  • -

Τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την παραγωγή του πρώτου Audi A4 στο εργοστάσιο του Ingolstadt (1994) γιορτάζει φέτος η Audi.

Έκτοτε, τη γραμμή παραγωγής έχουν περάσει περισσότερες από 7,5 εκ. μονάδες πέντε διαφορετικών γενεών του premium μοντέλου, το οποίο αποτελεί έναν εκ των πρωταγωνιστών της μεσαίας κατηγορίας και το μοντέλο της μάρκας που έχει καταγράψει τις περισσότερες πωλήσεις διαχρονικά.

Η δημοφιλία του νέου Audi A4 καταδεικνύεται από τον αριθμό πωλήσεων που σημείωσε το 2018, με την ταξινόμηση 344. 586 μονάδων, καθώς και από το γεγονός πως ένα στα πέντε Audi που βρίσκουν νέους κατόχους ανά τον κόσμο φέρουν την υπογραφή “A4” πέμπτης γενιάς.

Η εξαιρετική εμπορική πορεία του Α4, ωστόσο, δεν αποτελεί κάτι πρωτοφανές, καθώς διατηρεί στενή σχέση με τους φίλους του αυτοκινήτου από το 1995. Μόνο εκείνο το έτος, πουλήθηκαν περισσότερες από 272.000 μονάδες, αποδεικνύοντας πως το «όραμα» της μάρκας, αναφορικά με το Α4, για κομψότητα, σπορ χαρακτήρα και άνεση, "φλέρταρε" με την πραγμάτωση.

«Εδώ και 25 χρόνια, το Audi A4 αντιπροσωπεύει τα “Τέσσερα Δακτυλίδια" καλύτερα από κάθε άλλο μοντέλο. Ξεχωρίζει για την τεχνολογία αιχμής, καθώς και για τις καινοτόμες τεχνολογίες παραγωγής που το διέπουν», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Επικεφαλής των Εγκαταστάσεων της Audi στο Ingolstadt, Albert Mayer.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...