Μεγαλύτερη αυτονομία για το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq

Τα μέλη της «πράσινης οικογένειας» της Hyundai αναβαθμίστηκαν σε όλους τους τομείς

  • -
  • -

Σε εκτεταμένη ανανέωση των τριών εκδόσεων του Ioniq (υβριδική, plug-in υβριδική και ηλεκτρική) προχώρησε η Hyundai. Πέρα από το σχεδιαστικό φρεσκάρισμα, το Ioniq δέχτηκε αναβάθμιση τόσο στον εξοπλισμό όσο και τα ηλεκτρικά του μέρη (μπαταρίες, μοτέρ). Συνδυαστικά, οι πωλήσεις όλων των εκδόσεων του Ioniq από το 2016 ξεπερνούν τις 60.000 αυτοκίνητα.

Αρχίζοντας από το μηδενικών ρύπων Ioniq Electric, η χωρητικότητα των μπαταριών αυξήθηκε από τις 28 kWh στις 38,3 kWh. Ως αποτέλεσμα, η αυτονομία με μία φόρτιση φθάνει τα 294 km, σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει ισχύ 136 ίππων και ροπή 295 Nm. Σε ταχυφορτιστή 100 kW, οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν στο 80% σε λιγότερο από μία ώρα.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ HYUNDAI KONA 1.0 TURBO

Τα Ioniq Hybrid και Plug-in Hybrid εφοδιάζονται με τον βενζινοκινητήρα 1.6 GDI, 105 ίππων και 147 Nm ροπής. Στην πρώτη περίπτωση ο κινητήρας εσωτερικής καύσης συνδυάζεται με μοτέρ 43,5 PS (και μικρή μπαταρία 1,56 kWh), ενώ στη δεύτερη με πιο δυνατό μοτέρ 60,5 ίππων (και μπαταρία 8,9 kWh). Το Ioniq Plug-in Hybrid έχει ηλεκτρική αυτονομία 52 km.

Παράλληλα με τη νέα μάσκα και το νέο προφυλακτήρα, τα τρία μέλη της οικογένειας Ioniq φέρουν ανανεωμένο εσωτερικό καθώς και πιο σύγχρονα συστήματα συνδεσιμότητας. Αρκετές λειτουργίες, όπως η εκκίνηση του κινητήρα ή του κλιματισμού, αλλά και ο προγραμματισμός της φόρτισης γίνονται εξ αποστάσεως, μέσω εφαρμογής στο smartphone.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...