Ρεκόρ ταχύτητας του Grand Cherokee Trackhawk στη βαθύτερη λίμνη του κόσμου (vid)

Το μεγάλο σπορ SUV της Jeep έπιασε στον πάγο 280 km/h!

  • -
  • -

Τον ταχύτερο χρόνο που έχει σημειώσει στα χρονικά ένα SUV στο πάγο πέτυχε το Jeep Grand Cherokee Trackhawk, στο πλαίσιο του φετινού (2019) φεστιβάλ “Speed Days of The Baikal Ice Motor Sports” που διεξήχθη στην παγωμένη λίμνη Βαϊκάλη στη νότια Σιβηρία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (RAF), η μέση ταχύτητα του Trackhawk σε απόσταση ενός χιλιομέτρου ανήλθε σε 257 km/h. Όσον αφορά τη μέγιστη ταχύτητα που κατεγράφη από τους ανιχνευτές GPS άγγιξε τα 280 km/h.

Ο νέος κάτοχος του ρεκόρ ταχύτητας που άλωσε τη βαθύτερη λίμνη του κόσμου, Βαϊκάλη, (γνωστή και ως το «Μπλε Μάτι της Σιβηρίας»), φορά έναν V8 κινητήρα των 6,2 λίτρων απόδοσης 710 ίππων. Παρά τις μεγαλοπρεπείς διαστάσεις του τα 100 km/h από στάση αποτελούν υπόθεση 3,7 δευτερολέπτων, με την τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 290 km/h.


Το φεστιβάλ “Speed Days of The Baikal Ice Motor Sports” πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 2011. Έκτοτε έχουν καταγραφεί περισσότερα από 20 ρεκόρ ταχύτητας σε μια πληθώρα διαφορετικών κατηγοριών οχημάτων. Τα επιτεύγματα των τολμηρών οδηγών καταγράφονται από πιστοποιημένους από τη Ρωσική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου κριτές, οι οποίοι χρονομετρούν τους φιλόδοξους οδηγούς με κάποια όργανα που έχουν εγκριθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA).

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...