Πώς θα πιστοποιούνται τα Ιστορικά Οχήματα

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου έστειλε διευκρίνιση στο Υπουργείο Μεταφορών

  • -
  • -

Την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) αναγνώρισε ως αρμόδια αρχή για να χαρακτηρίζει ένα όχημα ως Ιστορικό και να εκδίσει το σχετικό πιστοποιητικό, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Η σχετική απάντηση ήρθε μετά από σχετική ερώτηση του Υπουργείου Μεταφορών προς την FIA στις 13 Μαρτίου 2019.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΜΑΕ, η FIA απέστειλε στις 18 Απριλίου 2019 την απάντησή της, δια του Γενικού Γραμματέα του Sport Peter Bayer, αναφέροντας ότι «ο οργανισμός που είναι αναγνωρισμένος από τη FIA για τον χαρακτηρισμό ενός οχήματος ως Ιστορικού και για την έκδοση του σχετικού Πιστοποιητικού είναι η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ)».

Στο δεύτερο ερώτημα, για τους Κανονισμούς που εφαρμόζονται για τα Ιστορικά οχήματα, η Διεθνής Ομοσπονδία παρέθεσε το ακόλουθο link της επίσημης ιστοσελίδας της FIA: https://www.fia.com/historic‐regulations.

«Η απάντηση της FIA κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο της ΟΜΑΕ, κ. Δημήτρη Μιχελακάκη, και κατά συνέπεια η Ομοσπονδία εκφράζει, προς τους κατόχους των Ιστορικών αυτοκινήτων, την αισιοδοξία της ότι το ζήτημα της πιστοποίησης των Ιστορικών αυτοκινήτων θα λήξει σύντομα -δεδομένης της απάντησης της FIA- με την έκδοση, από πλευράς του Υπουργείου Μεταφορών, της αντίστοιχης διευκρινιστικής Εγκυκλίου».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...