Τα πρώτα σε πωλήσεις ηλεκτρικά στην Ευρώπη

Μία μεγάλη έκπληξη στην πρώτη θέση

  • -
  • -

Νέες τάσεις στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά καταγράφονται στις αρχές του 2019. Στην κορυφή της λίστας με τις πωλήσεις EV τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκε η Tesla με το Model 3.

Το compact ηλεκτρικό μοντέλο ανέβηκε απευθείας στην 1η θέση, καθώς η Tesla κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα με την παραγωγή του μοντέλου και τις παραδόσεις στους πελάτες της. Το Tesla Model 3 ξεπέρασε δημοφιλή στους Ευρωπαίους ηλεκτρικά μοντέλα, όπως το Nissan Leaf και το Renault Zoe.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Το Model 3 κατέγραψε 3.630 πωλήσεις, έναντι 2.884 του Zoe, 2.333 του Leaf, 1.998 του BMW i3 και 1.754 του Hyundai Kona. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν τα Volkswagen e-Golf (1.642), Kia e-Niro (1.016), Jaguar I-PACE (874), Hyundai Ioniq (727) και smart fortwo (421). Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ταξινομήσεων του Model 3 αφορά ιδιώτες και όχι στόλους εταιρειών.

Θα πρέπει βέβαια να παρακολουθήσουμε τις πωλήσεις ηλεκτρικών τους επόμενους μήνες, ώστε να δούμε αν αυτή η «έκρηξη» του Model 3 θα συνεχιστεί.

«Η επίδοση του μοντέλου της Tesla είναι αξιοθαύμαστη, δεδομένου ότι συνήθως περνούν 4-5 μήνες από την κυκλοφορία ενός αυτοκινήτου μέχρι να βρεθεί στην κορυφή της κατηγορίας του», σχολίασε ο αναλυτής της JATO Dynamics, Felipe Munoz. «Το πόσο καιρό θα παραμείνει δημοφιλές εξαρτάται από το πότε πολυτελείς ευρωπαϊκές μάρκες θα λανσάρουν τα δικά τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...