Κανείς δεν αγαπάει περισσότερο το αυτοκίνητό του απ’ ό,τι ο Λουκάς το Fiesta του (vid)

“Το Fiesta μου δεν θα το οδηγήσει κανένας άλλος, μόνο εγώ και ο θεός”. Τελικά τήρησε ο Λουκάς τον «όρκο» του;

  • -
  • -

Ποιος δεν θυμάται τα συναισθήματα από τα οποία κατακλύστηκε όταν απέκτησε το πρώτο του αυτοκίνητο; Όταν άγγιξε για πρώτη φορά το τιμόνι του, εμφορούμενος από το προσωρινό αίσθημα πως … ο δρόμος του ανήκει;

Η σχέση που χτίζουμε με το πρώτο μας αυτοκίνητο είναι μοναδική. Παρ’ όλα αυτά, στο πέρασμα των χρόνων, άλλοι ευκολότερα, άλλοι δυσκολότερα, κάνουμε την ψυχή μας «πέτρα» και το αποχωριζόμαστε.

Το ίδιο όμως δεν ισχύει για τον Λουκά, η ιστορία του οποίου με συμπρωταγωνιστή το “Πράσινο Ford Fiesta” είναι άξια αναφοράς, διότι μιλάει στην ψυχή μας. Για τη διήγηση αυτού του ιδιότυπου “Love Story”, φρόντισε η Ford, μέσω της δημιουργίας ενός συγκινητικού βίντεο με κυρίαρχες φιγούρες τον Λουκά και το λατρεμένο του αυτοκίνητου.

Οι ρίζες αυτής της αμοιβαίας σχέσης αγάπης εντοπίζονται πριν από… πολλά χρόνια. Τότε που ο παππούς του έθεσε το εξής δίλημμα: Είτε να «κληρονομήσει» το δικό του είτε να το πουλήσει και με τα χρήματα αυτά να επιλέξει το πρώτο του αυτοκίνητο.

Ανεξάρτητα από την επιλογή του Λουκά, η μοίρα είχε τα δικά της σχέδια. Μία μέρα, λοιπόν, στο δρόμο προς το σχολείο, ο μαθητής, τότε, Λουκάς συνάντησε τον «έρωτα της ζωής» του, σε μια ειδυλλιακή... μάντρα αυτοκινήτων. Μέσα στο πλήθος ξεχώρισε ένα «ταλαιπωρημένο» πράσινο Fiesta του 1981. Βέβαια, κοινά μονοπάτια με το μικρό όχημα άρχισαν να διαβαίνουν το 1999, με τον Λουκά να θέτει ως πρωταρχικό του στόχο να το επαναφέρει σε άρτια κατάσταση.

Κατόπιν τεράστιων οικονομικών θυσιών και επίμονων προσπαθειών για ανεύρεση των κατάλληλων ανταλλακτικών, ο «αγώνας» του απέδωσε καρπούς και, επιτέλους, μπορούσε να το απολαύσει. Και τι δεν έκανε μαζί του: μέχρι και Ράλλυ Ακρόπολις παρακολούθησαν “μαζί”. Μα πάντα με μία… ιερή και απαράβατη προϋπόθεση: “Το Fiesta μου δεν θα το οδηγήσει κανένας άλλος, μόνο εγώ και ο θεός”!

Από τις δεσμεύσεις που πήγαζαν από τον εν λόγω άτυπο όρκο, δεν παρέκκλινε -ή όχι- στιγμή. Ακόμα και όταν το τιμόνι του πράσινου Fiesta υποβλήθηκε στο άγγιγμα ξένων χεριών.

Αυτό το άγγιγμα, ωστόσο, είχε «θεϊκή» προέλευση, μιας και πραγματοποιήθηκε από ένα από τα ιερά τέρατα του WRC, τον εξάκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastien Ogier, ο οποίος εξ αφορμής της επίσκεψής του στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον Λουκα και οδήγησε το "πράσινο Fiesta".

“Το Fiesta μου δεν θα το οδηγήσει κανένας άλλος, μόνο εγώ και ο θεός”. Τελικά τήρησε ο Λουκάς τον «όρκο» του;

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...