Τα 4 μοντέλα της Seat με φυσικό αέριο

Η αυτονομία κίνησης με CNG κυμαίνεται από 360 έως 440 km

  • -
  • -

Στη σταδιακή εγκατάλειψη των συμβατικών ορυκτών καυσίμων, προχωρά η Seat η οποία στρέφεται προς το συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) ως κύριο καύσιμο.

Αποσκοπώντας στο μετριασμό του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, διαθέτει ολοκληρωμένη γκάμα CNG μοντέλων, η οποία απαρτίζεται από τα Mii Ecofuel, Ibiza TGI, Arona TGI και Leon TGI.

Σύμφωνα με τον κύκλο οδήγησης WLTP, η αυτονομία κίνησης με CNG στα Ibiza και Arona αγγίζει τα 360km, ενώ το Leon μπορεί να διανύσει με ένα γέμισμα έως και 440 Km.

Τα οικολογικά πλεονεκτήματα των CNG αποτυπώνονται στις μειωμένες κατά 25% εκπομπές CO2 συγκριτικά με ένα ισοδύναμο αμιγώς βενζινοκίνητο, ενώ σε επίπεδο οικονομίας, το κόστος ανά km συγκριτικά με ένα βενζινοκίνητο και ένα diesel είναι μικρότερο κατά 50% και 30% αντίστοιχα. Όσον αφορά το κόστος απόκτησης των μοντέλων TGI, αυτό είναι ισοδύναμο με ένα diesel, ενώ το κόστος συντήρησης ισάξιο με εκείνο των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η σημαντικότερη εξέλιξη στην νέα γκάμα της SEAT είναι η εισαγωγή μιας τρίτης δεξαμενής CNG. Το Mii Ecofuel, το Ibiza TGI και το Arona TGI χρησιμοποιούν δεξαμενές από χάλυβα υψηλής αντοχής, ενώ το SEAT Leon 1.5 TGI EVO είναι εφοδιασμένο με συνδυασμό μιας δεξαμενής χάλυβα υψηλής αντοχής, η οποία είναι μικρότερη και βρίσκεται μπροστά από τον πίσω άξονα και δύο νέες μεγάλες δεξαμενές τοποθετημένες πίσω από τον πίσω άξονα, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από ίνες άνθρακα, μειώνοντας σημαντικά το βάρος τους και βελτιστοποιώντας την κατανομή βάρους του οχήματος.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ SEAT ARONA ME TON 1.0 TSI ΚΑΙ ΤΟΝ 1.5 TSI

Και ενώ τα Mii, Ibiza, Arona και Leon χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως κύριο καύσιμο, αν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από τους -10 ° C, ο κινητήρας θα ξεκινήσει σε λειτουργία βενζίνης ενώ τα μπεκ ψεκασμού αερίου θερμαίνονται μέχρι τη θερμοκρασία λειτουργίας πριν ενεργοποιήσουν το κύκλωμα CNG. Η μετάβαση γίνεται αυτόματα και ο οδηγός δεν αντιλαμβάνεται καμία διαφορά στην απόδοση ή τη δυναμική του οχήματος.

Τα αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται με CNG, χρησιμοποιούν δύο (Mii Ecofuel) ή τρεις (Ibiza, Arona και Leon TGI) δεξαμενές CNG, ένα στόμιο τροφοδοσίας τοποθετημένο δίπλα από εκείνο πλήρωσης βενζίνης, αισθητήρες πίεσης αερίου και έναν ηλεκτρονικό ρυθμιστή πίεσης δύο σταδίων ο οποίος ελέγχει αποδοτικά τη διανομή αερίου στον κινητήρα CNG.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...