Τα θρυλικά μοντέλα του ομίλου FCA στη δημοφιλέστερη έκθεση κλασσικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Πέρα από τα ιστορικά, σε πόλο έλξης αναμένεται να μετατραπεί και η νέα περιορισμένης παραγωγής Giulia Quadrifoglio "Alfa Romeo Racing"

  • -
  • -

Μετά την πρόσφατη ευρωπαϊκή περιοδεία των θρυλικών μοντέλων του ομίλου FCA, η λάμψη των κλασσικών μοντέλων των Fiat, Alfa Romeo και Abarth αναμένεται να γοητεύσει και τους επισκέπτες της 31ης Essen Techno Classica (10-14/4). Πρόκειται για τη δημοφιλέστερη έκθεση κλασσικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, στην οποία ο όμιλος FCA θα εκπροσωπηθεί από το αρμόδιο ειδικό τμήμα “FCA Heritage”, το οποίο φέρει το «βάρος» της διατήρησης και ανάδειξης της πλούσιας κληρονομιάς των άνωθεν μαρκών.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στο αγωνιστικό παρελθόν της Alfa Romeo στην Formula 1, μέσω της «γνωριμίας» με την πανέμορφη G.P Tipo 159 “Alfetta”, με την οποία ο Juan Manuel Fangio κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 του 1951, καθώς και με την Brabham-Alfa Romeo BT45 του 1977 που οδήγησαν οι Carlos Reutemann και Carlos Pace.  Αμφότερα ανήκουν στη συλλογή του μουσείου της φίρμας (Museo Storico Alfa Romeo, Arese – La Macchina del Tempo).

Δίπλα σε αυτούς τους «θρύλους» θα βρίσκεται και η νέα περιορισμένης παραγωγής Giulia Quadrifoglio "Alfa Romeo Racing", όπως και η Stelvio Quadrifoglio NRING, η οποία, το 2017, πραγματοποίησε ρεκόρ γύρου στο Nurburgring (7 λεπτά και 51,7 δευτερόλεπτα).

Πόλο έλξης αναμένεται να αποτελέσουν και τα εκθέματα της Fiat με την Abarth. Επιβλητική θα είναι η παρουσία του Fiat 500 που για την περίπτωση αναβαθμίστηκε από τον "Σκορπίο" με μία ρέπλικα του αυθεντικού κιτ αναβάθμισης της δεκαετίας του 1960, "Abarth Classiche 595". Τέλος στο χώρο θα υπάρχει και το πρώτο Fiat 500 του 1958 που βελτίωσε ο Carlo Abarth και κατάφερε να καταρρίψει έξι διεθνή ρεκόρ στην πίστα της Monza.

Η εκπροσώπηση του ομίλου FCA στον «ναό» των κλασικών αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο των εγκαινίων του Heritage HUB στο Τορίνο, ενός πολυχώρου που δημιουργήθηκε για να στεγάσεις όλες τις δραστηριότητες που άπτονται στην προσπάθεια διατήρησης της παράδοσης των μαρκών που βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» του ομίλου.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...