Έρευνα Nissan: Τα «διαβολάκια» στα πίσω καθίσματα αποσπούν την προσοχή μας

Η Nissan αφουγκράζεται την ανησυχία των γονέων και εξοπλίζει τα SUV με ενεργά συστήματα υποβοήθησης ώστε να έχουν το κεφάλι τους… ήσυχο

  • -
  • -

Είναι γνωστό τοις πάσι πως η οδήγηση κρύβει αναρίθμητες παγίδες. Πολλώ δε μάλλον, όταν στα πίσω καθίσματα φιλοξενούνται λιλιπούτειοι επιβάτες, οι οποίοι ξαφνικά μετατρέπονται σε… διαβολάκια δυσχεραίνοντας κάθε προσπάθεια μας για απρόσκοπτη οδήγηση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα της Nissan, η οποία επικεντρώθηκε σε 5.000 Ευρωπαίους γονείς, έξι στους δέκα παραδέχτηκαν πως οι «σκανταλιές» των μικρών μας φίλων αποσπούν την προσοχή μας κατά την οδήγηση, πολλαπλασιάζοντας, με αυτόν τον τρόπο, τις πιθανότητες ενός ατυχήματος.

Μεγάλο μέρος του δείγματος αφουγκράζεται πως η ασφάλεια αποτελεί φλέγον ζήτημα και ως εκ τούτου στρέφεται στην αναζήτηση λύσεων για την αποφυγή της απόσπασης της προσοχής. Σε αυτές συγκαταλέγεται η προτίμηση σε αυτοκίνητα με ενεργά συστήματα υποβοήθησης (αυτόματη πέδηση έκτατης ανάγκης, προειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, adaptive cruise control).

Η Nissan απαλλάσσει τους οδηγούς από το άγχος της απόσπασης της προσοχής μέσω της προηγμένης τεχνολογίας υποστήριξης οδηγών ProPILOT, η οποία διατίθεται στο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan LEAF, ενώ σύντομα θα συναντάται και στα μοντέλα Qashqai και X-trail.  Το ProPilot ενεργοποιείται εξίσου εύκολα με ένα συμβατικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας ταξιδιού (cruise control), ρυθμίζοντας την επιθυμητή ταχύτητα και απόσταση. Υποστηριζόμενο από  Ραντάρ και Κάμερα, το  ProPilot θα προσαρμόσει την ταχύτητα με βάση την προπορευόμενη  κυκλοφορία και θα κρατήσει το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας. Διαχειρίζεται ακόμα καταστάσεις κυκλοφοριακής συμφόρησης, καθιστώντας την καθημερινή μετακίνηση πιο χαλαρωτική και μειώνοντας την κόπωση του οδηγού.

Επιπροσθέτως, την ασφάλεια ενισχύουν και άλλες τεχνολογίες όπως το Intelligent Emergency Braking, το Intelligent Around View Monitor του Nissan Qashqai και  το  Rear Cross Traffic.

«Γνωρίζοντας ότι το αυτοκίνητό σας είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία που μπορεί να προβλέψει και να αποτρέψει πιθανές επικίνδυνες καταστάσεις, μπορεί να σας βοηθήσει για να απαλλαγείτε από το ψυχολογικό στρες , όταν βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι», σημειώνει ο Γενικός Διευθυντής για τα crossover της Nissan Europe, Jean-Philippe Roux.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...