Το νέο 7θέσιο και πολυτελές Ford Explorer Plug-In-Hybrid (vid)

Η εμπορική του πορεία θα ξεκινήσει μέσα στο 2019 και θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 40 km

  • -
  • -

Με το νέο 7θέσιο Ford Explorer Plug-In-Hybrid είχαν την ευκαιρία να συστηθούν όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση Go Further στο Άμστερνταμ, μεταξύ αυτών και το GOCAR. Όπως, μάλιστα, εκμυστηρεύτηκε η μάρκα με το «μπλε οβάλ» και όπως «μαρτυρά», άλλωστε, το όνομά του, αυτό θα διατεθεί στην Ευρώπη σε μία μοναδική plug-in- υβριδική έκδοση, μέσα στο τρέχον έτος.

Το νέο Ford Explorer Plug-In-Hybrid ικανοποιεί τα «θέλω» τόσο εκείνων που ένα αυτοκίνητο με δυναμικό "λουκ" όσο και αυτών που λατρεύουν την πολυτέλεια. Για αυτούς φροντίζουν οι δύο ξεχωριστές εκδόσεις, ST-Line (σπορ) και Platinum (πολυτελής) αντίστοιχα. Αμφότερες θα τροφοδοτούνται από ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο με συνδυαστική ισχύ 450 ίππων και ροπή 840 Nm, το οποίο συνδυάζει τον τρίλιτρο EcoBoost V6 βενζινοκινητήρα της Ford των 350 PS με έναν ηλεκτροκινητήρα (100 PS) και μπαταρία ιόντων λιθίου 13,1 kWh.



AYTO EINAI TO NEO FORD KUGA

Η διάταξη αυτή παρέχει αυτονομία 40 km για οδήγηση στην πόλη με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, ενώ, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η μέση κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται σε 3,4 lt/100km, με τις εκπομπές CO2 να περιορίζονται σε 78 g/km. Οι οδηγοί του 7θέσιου SUV έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και να επιλέξουν το πώς θα αξιοποιήσουν την αποθηκευμένη ενέργεια της μπαταρίας, χάρη στα προγράμματα EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge modes.

Στην περαιτέρω βελτιστοποίηση των αποδόσεων και την πολιτισμένη λειτουργία του SUV συνεισφέρει και το αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων, ενώ η τεχνολογία της ευφυούς τετρακίνησης της Ford (Intelligent All-Wheel Drive) το καθιστά ικανό να περιηγηθεί σε κάθε έδαφος. Ακόμη ενσωματώνεται μία τεχνολογία επιλογής των προφίλ οδήγησης (Drive Modes) για να μπορούν οι πελάτες να προσαρμόζουν την οδηγική εμπειρία στις εκάστοτε οδικές, καιρικές και εδαφικές συνθήκες.

 ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FORD PUMA

Το σαλόνι του νέου Ford Explorer Plug-In-Hybrid μπορεί να φιλοξενήσει «άκοπα» επτά άτομα σε τρεις σειρές καθισμάτων, χάρη στις γενναιόδωρες διαστάσεις του (5m μήκος, 2m ύψος 2m πλάτος). Τόσο τα καθίσματα της δεύτερης όσο και της τρίτης σειράς αναδιπλώνονται, δημιουργώντας μια επίπεδη επιφάνεια φόρτωσης με χωρητικότητα 2.274 λίτρα, ενώ το εσωτερικό προσφέρει επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους 123 λίτρων σε όλη την καμπίνα.

H έκδοση Platinum φέρει μία οθόνη αφής των 10,1’’, ενώ η έκδοση ST-Line περιλαμβάνει μια κεντρική οθόνη αφής των 8’’. Αμφότερες, ωστόσο, «συνορεύουν» με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει την τεχνολογία ενσωματωμένου modem FordPass Connect, καθώς και τα συστήματα Reverse Brake Assist και Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...