Ford: “Έριξε” φως στο υβριδικό σπορ Puma Crossover

Η εμπορική πορεία του ολοκαίνουριου μοντέρνου μοντέλου θα ξεκινήσει στα τέλη του 2019

  • -
  • -

Μεταξύ 1997 και 2002, η ονομασία “Puma” συνόδευε την coupe έκδοση του Ford Fiesta. Αρκετά χρόνια μετά, ο εν λόγω τίτλος θα χαρακτηρίζει το ολοκαίνουριο υβριδικό crossover της «μπλε οβάλ» μάρκας, η εμπορική πορεία του οποίου θα ξεκινήσει στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς, με τη γραμμή παραγωγής να βρίσκεται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.


Παράλληλα, λοιπόν, με την παρουσίαση του νέου Kuga, στην εκδήλωση “Go Further” στο Άμστερνταμ όπου βρέθηκε το GOCAR, είχαμε την ευκαιρία να να ρίξουμε μερικές… κλεφτές ματιές στο Puma, με το βλέμμα να μαγνητίζουν οι σπορτίφ και αεροδυναμικές του γραμμές. Πολλές υποσχέσεις αφήνει και ο χώρος αποσκευών, με τη χωρητικότητά του να ανέρχεται στα 456 λίτρα, ο οποίος θα είναι προσαρμόσιμος στις εκάστοτε ανάγκες.

AYTO EINAI TO NEO FORD KUGA

Για την τροφοδότηση του εκλεπτυσμένου B-SUV θα φροντίζει το προηγμένο σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, Ford EcoBoost Hybrid των 48 Volt, το οποίο απαρτίζεται από τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0L EcoBoost, έναν ηλεκτροκινητήρα και μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 48 Volt. Η απόδοση μπορεί να φτάσει τους 155 ίππους, με την αποθηκευμένη ενέργεια να χρησιμοποιείται είτε για την ενίσχυση της ροπής του κινητήρα χαρίζοντας καλύτερες επιδόσεις, είτε για την εξοικονόμηση καυσίμου.


Το Puma θα προστεθεί στην πολυπληθή οικογένεια SUV/crossover της Ford, που αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει τα Ka+ Active, Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge, καθώς και το νέο Explorer Plug-In Hybrid, που αποκαλύφθηκε επίσης για πρώτη φορά στην εκδήλωση “Go Further” της Ford.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...