Υβριδικό Ford Fiesta το 2020

Με τον 1.0 EcoBoost και ηλεκτρικό σύστημα 48V

  • -
  • -

Τις υβριδικές εκδόσεις των δύο πιο δημοφιλών της μοντέλων, του Fiesta και του Focus, θα λανσάρει την επόμενη χρονιά η Ford. Τα πλήρη πλάνα της μάρκας για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της θα ανακοινωθούν στις αρχές Απριλίου, στην εκδήλωση «Go Further» στο Άμστερνταμ.

Οι «πράσινες» εκδόσεις των Fiesta και Focus θα εφοδιάζονται με τεχνολογία mild hybrid, που περιλαμβάνει ηλεκτρικό σύστημα 48V, μπαταρία ιόντων λιθίου και μίζα/γεννήτρια. Το ήπιο υβριδικό σύστημα θα συνεργάζεται με τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα, 1.0 EcoBoost.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ FORD FIESTA ST ΜΕ ΤΟΥΣ 200 ΙΠΠΟΥΣ

Κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος αλλά και όταν ο οδηγός σηκώνει το πόδι από το γκάζι, η μπαταρία θα φορτίζεται, προσφέροντας ενέργεια στο ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου αλλά και επιπλέον δύναμη κατά την επιτάχυνση. Παράλληλα, η τεχνολογία θα επιτρέψει στους μηχανικούς της Ford να τοποθετήσουν στον 1.0 EcoBoost μεγαλύτερο turbo, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο του turbo lag και η μέγιστη ισχύς να αυξηθεί από τους 140 στους 155 ίππους.

Σύμφωνα με τα αρχικά δεδομένα, το Fiesta EcoBoost Hybrid θα καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 4,9 lt/100 km και θα εκπέμπει στο περιβάλλον 112 g. CO2 ανά km. Οι αντίστοιχες τιμές για το Focus EcoBoost Hybrid είναι 4,7 lt/100 km και 106 g/km. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...