Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα φορτίζουν το δίκτυο

Ο Όμιλος Renault αρχίζει τις δοκιμές της τεχνολογίας

  • -
  • -

Όταν μελλοντικά όλα – ή σχεδόν όλα – τα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά, η ανάγκη σε ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι αναμφίβολα πολλαπλάσια της σημερινής. Όμως από την άλλη, τα εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα παραμένουν σταθμευμένα στους δρόμους ή έξω από τα σπίτια, θα αποτελούν μία τεράστια «πηγή» ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Όμιλος Renault, ένας από τους πρωτοπόρους στην Ευρώπη στα ηλεκτρικά οχήματα, με το σουπερμίνι Zoe, τα επαγγελματικά Kangoo ZE και Master ZE, το μίνι Twizy, ανακοίνωσε ότι αρχίζει μεγάλης κλίμακας δοκιμές αντίστροφης φόρτισης, ανάμεσα στα ηλεκτρικά οχήματα και τις υποδομές.

TO NEO RENAULT CLIO ΣΕ 56 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ

Ο διπλής κατεύθυνσης φορτιστής (από το δίκτυο προς το όχημα και το αντίστροφο) θα βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου, οπότε θα απαιτείται μία απλή προσαρμογή των σταθμών φόρτισης. Η αρχή θα γίνει από την Ολλανδία (Ουτρέχτη) και την Πορτογαλία (στη νήσο Porto Santo), με στόλο από ηλεκτρικά Zoe. Αργότερα θα προστεθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Σουηδία και η Δανία.

Τα πλεονεκτήματα της φόρτισης από το όχημα στο δίκτυο

Μελλοντικά, η τεχνολογία θα υπολογίζει τις ανάγκες τόσο του οδηγού ενός ηλεκτρικού οχήματος (πόσα χλμ. δηλαδή κάνει σε καθημερινή βάση) όσο και του δικτύου (αν υπάρχει δηλαδή μεγάλη ζήτηση σε ηλεκτρική ενέργεια, που δεν μπορεί να καλυφθεί).

Όταν η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα ξεπεράσει τις δυνατότητες του δικτύου, τότε τα συνδεδεμένα ηλεκτρικά οχήματα θα προσφέρουν ενέργεια από τις μπαταρίες τους. Και βέβαια οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν οικονομικό όφελος από την προσφορά ηλεκτρικής ενέργειας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...