Bentley: Γιορτάζει 100 χρόνια με μια συλλεκτική έκδοση της Continental GT

Θα παραχθούν μόλις 100 αυτοκίνητα τα οποία είναι εμπνευσμένα από αγωνιστικό «καμάρι» της μάρκας

  • -
  • -

Η Bentley το 2019 κλείνει 100 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας συλλεκτικής έκδοσης της ολοκαίνουριας Continental GT, η οποία θα φέρει το όνομα Continental GT Number 9 Edition by Mulliner και είναι εμπνευσμένη από την πλούσια αγωνιστική ιστορία της μάρκας.  Τα αυτοκίνητα, τα οποία θα κατασκευαστούν από τον Οίκο Mulliner στο Crewe της Αγγλίας, θα είναι ισάριθμα (100) με τα κεράκια που σβήνει η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία καθώς και χειροποίητα.

Η “Number 9” αποτίνει φόρο τιμής στον Sir Henry Ralph Stanley “Tim” Birkin, ένα από τα πρώτα Bentely Boys των δεκαετιών ’20 και ’30. Επενδυτής και οδηγός αγώνων, ο "Tim", το 1930, αγωνίστηκε στις 24 Ώρες του Le Mans στο τιμόνι του αγωνιστικού No.9 4 ½ litre “Blower”.

Η ΝΕΑ "ΑΝΟΙΧΤΗ" CONTINENTAL GT


Τιμώντας το αγωνιστικό του “Tim” το επερχόμενο συλλεκτικό μοντέλο “Number 9 Edition by Mulliner” Θα φέρει τα λογότυπα No.9 και την αντίστοιχη αναγραφή του αριθμού 9 στη μάσκα.  H επιλογή χρώματος στο αμάξωμα περιορίζεται μεταξύ των Viridian green και Beluga black, ενώ στην ίδια απόχρωση είναι οι ζάντες Mulliner Driving Specification των 22 ιντσών, σε συνδυασμό με προδιαγραφές Black Line και πακέτο αμαξώματος από ανθρακονήματα.  Δυνατότητα επιλογής προσφέρεται και στο εξωτερικό και αφορούν τις δερμάτινες επενδύσεις, σε παραδοσιακό στυλ Cumbrian Green ή Beluga με πιο στιλπνά τμήματα στα καθίσματα, τις επενδύσεις των θυρών και σε άλλα σημεία. Στα προσκέφαλα και τις επενδύσεις των θυρών υπάρχουν ανάγλυφα λογότυπα ‘B’, ακριβώς όπως υπήρχαν στις επενδύσεις των θυρών της ‘Blower’ του 1930.

Το αποκλειστικό για την περίπτωση ταμπλό έχει στην κεντρική του κονσόλα ένα διακοσμητικό Engine Spin, πιο γνωστό ως “περιεστρεμμένο αλουμίνιο” (‘Turned Aluminium’). Ξεχωρίζει επίσης το αποκλειστικό ρολόι της British Jaeger, εμπνευσμένο από τα όργανα της πρώτης No.9 ‘Blower’.

Σε ένα μοτίβο Bentley Blower θα βασίζεται και η επαναστατική περιστρεφόμενη οθόνη (Bentley Rotating Display) της Continental GT, ενώ κάθε Continental GT Number 9 Edition by Mulliner διαθέτει στην περιστρεφόμενη οθόνη ένα κομμάτι ξύλου από το κάθισμα του εμβληματικού αγωνιστικού με το Νο.9 με το οποίο ο Birkin έλαβε μέρος το 1930 στις 24 Ώρες του Le Mans. Επίσης κάθε ένα από τα 100 συνολικά αυτοκίνητα θα έχει μαρσπιέ με την επιγραφή ‘1 of 100’ καθώς και επίχρυσους μοχλοδιακόπτες 18Κ που παραπέμπουν σε αυτούς της No.9 ‘Blower’.

 
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...