Ενάντια στην (υπερ)κατανάλωση νερού η Audi

Μέσω της πρωτοποριακής εγκατάστασης στην έδρα της εταιρείας, το Ingolstadt, θα εξοικονομούνται μεγάλες ποσότητες νερού

  • -
  • -

Στη λελογισμένη χρήση του νερού προχωρά η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi. Αυτό το επιτυγχάνει μέσω της λειτουργίας ενός νέου κέντρου παροχής υπηρεσιών ύδρευσης, το οποίο μειώνει κατά 1/3 τις ανάγκες χρήσης καθαρού νερού στο εργοστάσιό της στο Ingolstadt.

Η νέα πρωτοβουλία της Audi, η οποία θα λειτουργεί σε συνεργασία με την υπάρχουσα εγκατάσταση επεξεργασίας, θα καταστήσει εφικτή την ανακύκλωση του 50% των παραχθέντων λυμάτων, τα οποία θα επεξεργάζονται προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν. Μέσω αυτής της διαδικασίας, κάθε χρόνο, η γερμανική φίρμα θα εξοικονομεί έως και 500.000 κυβικά μέτρα καθαρού νερού.

Βέβαια, προτού τα λύματα επαναχρησιμοποιηθούν ως καθαρά για τις διαδικασίες παραγωγής στις εγκαταστάσεις του Ingolstadt, πρέπει να μεσολαβήσουν τρία στάδια. Αρχικά πραγματοποιείται μια φυσικοχημική διαδικασία, ενώ στη συνέχεια «επιστρατεύεται» ο λεγόμενος βιοαντιδραστήρας μεμβράνης (Membrane Bioreactor), ο οποίος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της διαδικασίας επεξεργασίας του νερού. Στο συγκεκριμένο στάδιο το νερό παραγωγής αναμιγνύεται με τα λύματα και απελευθερώνεται από οργανικά συστατικά. Στη συνέχεια, το MBR αφαιρεί τα βακτήρια και τους ιούς από τα λύματα χρησιμοποιώντας μεμβράνες με λεπτούς πόρους. Τέλος, η αντίστροφη όσμωση αφαιρεί τα υπολειπόμενα άλατα και τα επεξεργασμένα λύματα επιστρέφουν στην παραγωγική διαδικασία με την επιθυμητή «μορφή».

Επιπροσθέτως, για την αποφυγή της σπατάλης των υπόγειων υδάτων, η Audi χρησιμοποιεί στις διαδικασίες παραγωγής του Ingolstadt ολοένα και περισσότερο το νερό της βροχής. Αυτό συλλέγεται από τα πέριξ του εργοστασίου μέσω υπόγειων δεξαμενών.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...