Skoda: Με “σύμμαχο” την τεχνολογία της Ενισχυμένης Πραγματικότητας (vid)

Οι εργαζόμενοι που «πακετάρουν» τα ανταλλακτικά απολαμβάνουν μια σημαντική βοήθεια

  • -
  • -

Η τεχνολογία της ενισχυμένης πραγματικότητας (Augmented reality) θα ενισχύει το έργο του τμήματος Διαχείρισης των προμηθειών και αποθήκευσης των πρώτων υλών και των εξαρτημάτων (Logistics) στο Κέντρο CKD, στις εγκαταστάσεις της Skoda στην πόλη Mlada Bodeslav.

Η χαρτογράφηση μέσω αναπαράστασης σε video, βοηθά το προσωπικό κατά τη φόρτωση μεγάλου όγκου εξαρτημάτων (MKD) σε παλέτες προς εξαγωγή. Αναλυτικότερα, κάποιοι προβολείς λέιζερ υποδεικνύουν που πρέπει να τοποθετηθεί το κάθε αντικείμενο μέσα στην παλέτα. Καθοριστικό ρόλο παράλληλα, διαδραματίζουν οι αναγραφόμενες πληροφορίες, καθώς και κάποιες φωτογραφίες και βίντεο που συμβάλλουν στη μέγιστη προστασία των αντικειμένων. 

Στην περίπτωση, λοιπόν, που ένα αντικείμενο έχει τοποθετηθεί σε λάθος θέση ή διάταξη, το άνωθεν σύστημα ειδοποιεί το προσωπικό, μέσω της προβολής κόκκινου χρώματος,  πως πρέπει να προβεί σε διορθώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, προβάλλεται ένα πράσινο χρώμα, καταδεικνύοντας στους εργαζομένους πως η τοποθέτηση έγινε με ορθό τρόπο.

Πρόκειται για την τεχνική “video mapping”, κατά την οποία όλες οι πληροφορίες οπτικοποιούνται με μεγάλη ακρίβεια σε μία επιφάνεια, μηδενίζοντας τις πιθανότητες λάθους. Προς το παρόν, η εφαρμογή της εν λόγω τεχνολογίας στον τομέα της φόρτωσης των προϊόντων βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο, με τους ανθρώπους της SKODA να επιδιώκουν την περαιτέρω αξιοποίηση των δυνατοτήτων της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...