Δέκα χρόνια εργαστήριο crash-test από τη Volvo

Στην υπηρεσία της ασφάλειας

  • -
  • -

Το εργαστήριο δοκιμών σύγκρουσης της Volvo ιδρύθηκε πριν από δέκα χρόνια στην πόλη Torslanda της Σουηδίας και έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα περισσότερες από 3.000 πλήρεις δοκιμές ασφάλειας. Την εποχή που ο κόσμος άρχισε να ευαισθητοποιείται όλο και περισσότερο πάνω σε θέματα παθητικής ασφάλειας, η Volvo είχε στην κατοχή της ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο όπου δοκίμαζε στην πράξη τις επιλογές των μηχανικών.

Η επένδυση του εργαστηρίου ήταν πολύ σημαντική για τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία αφού έφερε τη Volvo πολύ μπροστά από τους ανταγωνιστές της πάνω σε θέματα εξοπλισμού ασφάλειας και δοκιμών προσομοίωσης, για πολλά συναπτά έτη. Η τελευταία προσθήκη στο test-lab είναι δύο ψηφιακές κάμερες υπερυψηλής ταχύτητας των 200.000 καρέ το δευτερόλεπτο που επιτρέπουν την καταγραφή της εικόνας της σύγκρουσης σε αστραπιαίο ρυθμό.

Το εργαστήριο έχει δύο ράμπες δοκιμής, μία σταθερή και μία κινητή, η οποία μπορεί να περιστραφεί κατά 90 μοίρες ανάλογα με τις ανάγκες δοκιμής και τα σενάρια προσομοίωσης σύγκρουσης. Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα αναπαράστασης πλευρικών συγκρούσεων μεταξύ δύο αυτοκινήτων που κινούνται με διαφορετικές ταχύτητες.

Οι εγκαταστάσεις επαρκούν για 400 δοκιμές ετησίως και με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα δούμε αρκετά κινέζικα Geely να δοκιμάζουν τις αντοχές των μετάλλων τους σε διαφορετικά πρότυπα δοκιμών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...