"Άνοιξαν" οι παραγγελίες για το Opel Zafira Life

To 2021 θα ακολουθήσει η ηλεκτρική έκδοση του επιβατικού βαν

  • -
  • -

Διαθέσιμο για παραγγελία στην Ευρώπη είναι το νέο Opel Zafira, με την τιμή του να ξεκινάει από 34.660 ευρώ (τιμή στη Γερμανία). Το επιβατικό βαν διατίθεται ως Zafira Life Tourer, με χώρο για πέντε επιβάτες και σε τρία μήκη αμαξώματος. Ο turbo diesel κινητήρας 102 PS προδιαγραφών Euro 6d-TEMP κινεί τους εμπρός τροχούς της βασικής έκδοσης, ενώ από το 2021 θα προστεθεί και η ηλεκτρική.

Άνεση, ασφάλεια και συνδεσιμότητα

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις εκδόσεις, τη “Small”, με μήκος 4,60m, τη "Medium" με 4,95 m και τη “Large” με 5,3 m. Ήδη από τη βασική έκδοση του Zafira Life Tourer “Medium” συναντώνται τα πολυρυθμιζόμενα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, καθώς και μια σειρά συστημάτων ασφαλείας και υποστήριξης όπως είναι το Hill Start Assist, Cruise Control, Speed Limiter και ο έλεγχος πρόσφυσης με τη συμβολή του κινητήρα και του συστήματος πέδησης. Παράλληλα, το ενιαίο κάθισμα (πάγκος) της δεύτερης σειράς μπορεί και αναδιπλώνεται, ενώ είναι στην ευχέρεια του οδηγού και του συνοδηγού ο καθορισμός της επιθυμητής θερμοκρασίας, μέσω ενός συστήματος ελέγχου κλιματισμού. Laptop και λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές συνδέονται και στις τρεις σειρές καθισμάτων μέσω μιας πρίζας 12-volt.

Zafira Life Tourer Innovation


Διατιθέμενο κατόπιν παραγγελίας στα 44.710€ (στη Γερμανία) και στην έκδοση “Medium” το Zafira Life Tourer Innovation φέρει και αυτό πρόσθετες στάνταρ τεχνολογίας και συστήματα υποβοήθησης. Σε αυτά συγκαταλέγονται τα Head up display, προσαρμοζόμενο Cruise Control με περιοριστή ταχύτητας και σύστημα infotainment “Multimedia Radio” συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Στιγμές διασκέδασης χαρίζουν δέκα premium ηχεία, ο ενισχυτής και ένα subwoofer, ενώ ένα ιδιαίτερα ευχάριστο περιβάλλον δημιουργούν τα φώτα ανάγνωσης και ο κρυφός φωτισμός. Αναφορικά με την πρόσβαση στο αυτοκίνητο, αυτή διευκολύνεται από ηλεκτρικά συρόμενες πόρτες, ελεγχόμενες με αισθητήρα, με τα πίσω καθίσματα να μπορούν να αφαιρεθούν. Το Zafira Life Tourer Innovation «κινεί» ο 2.0L turbo diesel των 150 ίππων.

Ευρυχωρία και ευελιξία στην πόλη

Ανεξάρτητα από το μήκος του οχήματος, το νέο Zafira Life διαμορφώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να φιλοξενεί έως και εννέα επιβάτες. Η Opel προσφέρει, επίσης, επιλογές εξοπλισμού και σε άλλες εκδόσεις του Zafira Life με πέντε, έξι, επτά, οκτώ η εννέα καθίσματα που μπορούν να κινούνται σε αλουμινένιες ράγες. Αυτό το υψηλό επίπεδο άνεσης δεν παρέχεται εις βάρος της πρακτικότητας – έτσι, στο Zafira Life S, η αφαίρεση των πίσω καθισμάτων αυξάνει τη χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης έως 3,4m3.

Ένα καταφανές προσόν του Zafira Life είναι πως το ύψος των περισσότερων εκδόσεων δεν ξεπερνούν το 1,90m, γεγονός που του επιτρέπει πρόσβαση σε υπόγεια ή πολυώροφα πάρκινγκ.

Αποδοτική γκάμα κινητήρων Euro 6d TEMP 

Τέλος, το πολυχρηστικό βαν της γερμανικής μάρκας υποστηρίζεται από μία γκάμα κινητήρων κατάλληλων για κάθε είδους χρήση. Η γκάμα περιλαμβάνει τους προηγμένους κινητήρες diesel Euro 6d TEMP 1.5L και 2.0 L.

Ο 1.5 diesel αρχικά διατίθεται με 120 ίππους και αποδίδει ροπή 300 Nm στις 1.750 rpm, ενώ στη βασική έκδοση του Zafira Life οι ίπποι δεν ξεπερνάνε τους 102. Και οι δύο εκδόσεις ιπποδύναμης συνδυάζονται με εξατάχυτητα μηχανικά κιβώτια.

Ο 2.0L diesel διατίθεται σε δύο εκδόσεις και συνδυασμούς: ως έκδοση 150 ίππων με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, καθώς και με 177 ίππους με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Με την κορυφαία μονάδα diesel, το Zafira Life επιταχύνει από 0 - 100 km/h σε μόλις 10,4 δεύτερα, μέχρι την τελική ταχύτητα των 185 km/h.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...