Το πρώτο σε πωλήσεις Mitsubishi στην Ευρώπη είναι υβριδικό

Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η άφιξη της νέας γενιάς του μοντέλου στην Ευρώπη

  • -
  • -

Πρώτο έκοψε το νήμα των πωλήσεων κατά το 2018 το Mitsubishi Outlander PHEV, καθώς αποτέλεσε το μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας που σημείωσε τις περισσότερες ταξινομήσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Το περασμένο έτος, το Outlander PΗΕV ήταν το plug-in hybrid όχημα που κατέγραψε τις περισσότερες πωλήσεις, μία διάκριση που συνοδεύει το «όνομά» του για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Μεταξύ του Οκτωβρίου του 2013 και του περασμένο Ιανουαρίου (2019), ταξινομήθηκαν, συνολικά, 126,617 Outlander PHEVs στη Γηραιά Ήπειρο. Καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό διαδραμάτισε τόσο η δημοφιλία του σε μια πληθώρα αγορών, όπως είναι η Γερμανία και η Γαλλία, όσο και το λανσάρισμα του μοντέλου του 2019, η οποία έλαβε χώρα το Σεπτέμβριο του 2018.

To plug-in υβριδικό SUV της Mitsubishi τροφοδοτείται από τον 2,4 λίτρων βενζινοκινητήρα κύκλου Atkinson, o οποίος προσφέρει υψηλότερη ροπή, πιο ομαλή λειτουργία και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου απ’ ό,τι ο 2λιτρος κινητήρας κύκλου Otto. Σύμφωνα με το νέο κύκλο δοκιμών WLTP, οι εκπομπές CO2 είναι 46 g/km και η ηλεκτρική αυτονομία 45 km.

Για την ιστορία, λίγους μήνες πριν κατά την έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, το δημοφιλές SUV απέσπασε τον τίτλο “Green Car Journal’s 2019 Green SUV of the Year”.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...