Μέγιστη ταχύτητα 180 km/h σε όλα τα Volvo από το 2020!

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για μηδενισμό των θανατηφόρων τροχαίων

  • -
  • -

Όταν φθάσουμε στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση, τα αυτοκίνητα θα μπορούν να φρενάρουν, να αλλάζουν λωρίδα κυκλοφορίας, να προσπερνούν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Μέχρι τότε, οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν τρόπους για να μειώσουν τα τροχαία ατυχήματα (με συστήματα ενεργητικής ασφάλειας) ή τις συνέπειές τους (με συστήματα παθητικής ασφάλειας).

Η Volvo – στο πλαίσιο του Vision 2020 για μηδενισμό θανάτων ή σοβαρών τραυματισμών μέσα στα αυτοκίνητά της – ανακοίνωσε ότι από το 2020 όλα τα νέα της μοντέλα θα έχουν «κόφτη» τελικής ταχύτητας στα 180 km/h.

«Ο περιορισμός της ταχύτητας δεν θεραπεύει τα πάντα, όμως αξίζει να το κάνουμε αν μπορούμε να σώσουμε έστω μία ανθρώπινη ζωή», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars, Hakan Samuelsson. «Θέλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση σχετικά με το αν οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν το δικαίωμα ή ακόμη και την υποχρέωση να εγκαταστήσουν τεχνολογία που αλλάζουν την συμπεριφορά των οδηγών. Δεν έχουμε σίγουρη απάντηση, όμως θεωρούμε ότι πρέπει να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο στη συζήτηση».

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ VOLVO XC40 AWD

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...