Τα πρώτα σε πωλήσεις SUV σε όλο τον κόσμο

Όλο και περισσότεροι οδηγοί επιλέγουν ένα μοντέλο ελεύθερου χρόνου ως το νέο τους αυτοκίνητο

  • -
  • -

Παρά τη στάσιμη αγορά αυτοκινήτου σε παγκόσμιο επίπεδο, τα SUV αύξησαν κι άλλο τις πωλήσεις τους το 2018. Πλησίασαν τα 30 εκατ. αυτοκίνητα σε όλο τον πλανήτη, παρουσιάζοντας αύξηση 6,8% (μικρότερη πάντως από αυτή των προηγούμενων ετών). Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης της αγοράς, JATO Dynamics, το μερίδιό τους ξεπερνά πλέον το 1 στα 3 αυτοκίνητα (36,4%).

Πρώτη αγορά για τα SUV παρέμεινε η Κίνα με 10,3 εκατ. αυτοκίνητα, πολύ μπροστά από ΗΠΑ (7,75 εκατ) και Ευρώπη (5,42 εκατ). Πιο δημοφιλής υποκατηγορία των SUV είναι η C (μικρομεσαία) με μερίδιο 41%. Ακολουθούν τα μεσαία και στη συνέχεια τα μικρά SUV.

ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ SUV ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Πιο δημοφιλές μικρό SUV στον κόσμο είναι το Honda HR-V, μικρομεσαίο το Toyota RAV4, στη μεσαία κατηγορία το Nissan X-Trail/Rogue και στην μεγάλη το Ford Explorer. Στην πολυτελή κατηγορία, πρώτη σε πωλήσεις είναι η Mercedes-Benz GLC, με την πρώτη τριάδα να συμπληρώνουν το Audi Q5 και η BMW X1.

Πρώτη μάρκα σε πωλήσεις SUV το 2018 αναδείχθηκε η Toyota με 2,1 εκατ. μονάδες, με τη Nissan (1,9 εκατ) στη 2η θέση και τη Honda (1,8 εκατ) στην 3η. Ακολουθούν Jeep, Hyundai, Ford, Volkswagen, Kia, Chevrolet και η κινεζική Great Wall.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...