Συνεχίζει την 'ξέφρενη' πορεία της η ομάδα… Formula 1 του ΑΠΘ

Η ομάδα «επίλεκτων» του ΑΠΘ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το μεγάλο φετινό ραντεβού του Formula Student, στη Γερμανία

  • -
  • -

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η νέα χρονιά για την ερευνητική φοιτητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Aristotle University RacingTeam Electric – γνωστή και ως Arist.u.r.t.le - μιας και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον μεγαλύτερο φοιτητικό διαγωνισμό παγκοσμίως, Formula Student,ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί στη Γερμανία.

H Arist.u.r.t.le κατασκευάζει αγωνιστικά ηλεκτροκίνητα μονοθέσια με στόχο να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς Formula Student.

Το ταξίδι προς τον εν λόγω διαγωνισμό ύψιστων απαιτήσεων ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου, όταν και κλήθηκε να αποσπάσει το εισιτήριο για τη Γερμανία. Χάρη στο εξαιρετικό επίπεδο των φοιτητών που απαρτίζουν την Arist.u.r.t.le, αυτή κατάφερε να προκριθεί 9η ανάμεσα σε περισσότερες από 172 ομάδες που διεκδίκησαν μια θέση. Ως εκ τούτου, τον Αύγουστο δεν θα απουσιάσει από τα τελικά του Formula Student Germany 2019, ενώ πιο πριν θα κληθεί να αποδείξει την αξία της στον διαγωνισμό Formula SAE Italy 2019 (Ιταλία) όπου πέρυσι κατέκτησε την κορυφή του βάθρου σε ένα από τα επιμέρους αγωνίσματα, καθώς και την 5η θέση στην γενική κατάταξη.


Το “team”… επίλεκτων του Αριστοτελείου διαγράφει μια εξαιρετική πορεία στον θεσμό της Formula Student, με τις εξαιρετικές επιδόσεις του να το οδηγούν στην κατάκτηση της 42ης θέσης στην παγκόσμια κατάταξη των ηλεκτροκίνητων αγωνιστικών ομάδων. Πρόκειται για την υψηλότερη θέση που κατέχει ελληνική ομάδα, γεγονός που πλημμυρίζει με υπερηφάνεια σύσσωμη την κοινότητα της «Νύμφης του Θερμαϊκού».

Αναφορικά με τον θεσμό Formula Student,πρόκειται για ένα σημείο συνάντησης φιλόδοξων και ικανότατων φοιτητών από κάθε γωνιά του κόσμου, οι  οποίοιέρχονται αντιμέτωποι με απαιτητικούς κριτές της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και άλλων κλάδων, παρουσιάζοντας  τις σχεδιαστικές επιλογές που έκαναν όσον αφορά την κατασκευή των μονοθέσιων και στη συνέχεια κρίνονται για την κοστολόγηση, επίδοση και ασφάλειά τους μέσα από μια σειρά ειδικών αγωνισμάτων.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...