Nissan x OPUS concept camper: Ζήσε την ιδανική κατασκήνωση (vid)

Το πρωτότυπο τροχόσπιτο χρησιμοποιεί μπαταρίες «δεύτερου κύκλου ζωής» και σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τις ανέσεις ενός σπιτιού

  • -
  • -

Ένα πρωτότυπο σύστημα κατασκήνωσης παρουσιάζουν Nissan και Opus Campers, το οποίο θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο τoυ στο περίπτερο της OPUS στην  Έκθεση Caravan, Camping και Motorhome στο NEC του Birmingham, του  Ηνωμένου Βασιλείου,  από τις 19 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2019.

Ο λόγος για το Nissan x Opus, ένα έξυπνο φορητό τροχόσπιτο που χρησιμοποιεί μπαταρίες «δεύτερου κύκλου ζωής», από ηλεκτρικά οχήματα της ιαπωνικής μάρκας και προσφέρει ενεργειακή αυτονομία για χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας.

Ειδικότερα, ενσωματώνει το προσφάτως αποκαλυφθέν  Nissan Energy ROAM, ένα φορητό, αδιάβροχο πακέτο ισχύος που χρησιμοποιεί την τεχνολογία μπαταριών των EVs της Nissan, για αθόρυβη και απαλλαγμένη από  εκπομπές ρύπων ισχύ, εν κινήσει.

Με χωρητικότητα αποθήκευσης 700Wh και ισχύ εξόδου 1kW, οι κυψέλες ιόντων λιθίου της ROAM “ανακτώνται” από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα πρώτης γενιάς της Nissan, εξασφαλίζοντας  έναν  βιώσιμο δεύτερο κύκλο ζωής για τις μπαταρίες.

Τοποθετημένη σε ειδικό χώρο στο μπροστινό μέρος του OPUS, η μονάδα Nissan Energy ROAM,  παρέχει τροφοδοσία τόσο στο κύκλωμα των 230V όσο και σε αυτό των 12v (μέσω επαναφόρτισης της μπαταρίας “αναψυχής”. Αυτή η μονάδα συμβάλλει σε μια επάρκεια ισχύος για κατασκήνωση περίπου επτά ημερών, συνεπικουρούμενη από ένα ηλιακό πάνελ.

 Παράλληλα, το Nissan Energy ROAM μπορεί να αφαιρεθεί από το τρέιλερ και να φορτιστεί μακριά από το κάμπινγκ,  μέσω μιας τυπικής οικιακής πρίζας  230v,  ή μέσω σύνδεσης με ένα ηλιακό πάνελ.

Το Nissan x OPUS λεπτομερώς

Το πρωτοποριακό AIR OPUS, που λανσαρίστηκε το 2017, χρησιμοποιεί τεχνολογία AIR pole με ενσωματωμένο συμπιεστή, για να φουσκώνει το “τροχόσπιτο” σε περίπου 90 δευτερόλεπτα. Ο ελαφρύς και συμπαγής σχεδιασμός του OPUS, το καθιστά  ιδανικό για κατασκήνωση σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Μέσα στο Nissan x OPUS υπάρχει εξοπλισμός μαγειρέματος, φούρνο μικροκυμάτων, ψυγείο, δύο εστίες υγραερίου, καθιστικό / τραπεζαρία και υπνοδωμάτιο για έως και έξι άτομα. Επιπλέον, το σύστημα διαθέτει μια πρίζα  230V για τροφοδοσία οικιακών συσκευών,  υποδοχές USB για τη φόρτιση smartphones ή άλλων περιφερειακών συσκευών,  LED φωτισμό,  ένα 4G κινητό σημείο πρόσβασης WiFi για έως και 10 συσκευές, καθώς  και  έναν ψηφιακό προβολέα με πτυσσόμενη οθόνη,  για να απολαμβάνετε ταινίες κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Τέλος, το Nissan x Opus διαθέτει και θέσεις για μεταφορά δύο ποδηλάτων, όπως και υποδοχή για μεταφορά ενός καγιάκ.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...