Mazda Ευρώπης στο GOCAR: "Ουδέν νεώτερον" για την Ελλάδα

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας της ιαπωνικής μάρκας στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη σχολιάζει τη σχετική φημολογία

  • -
  • -

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη στιγμή που η «ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ» διέκοψε τις δραστηριότητές της και η Mazda έμεινε χωρίς εισαγωγέα στην Ελλάδα και δίκτυο διανομής. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα έρχονται στην επιφάνεια της επικαιρότητας σενάρια που θέλουν την ιαπωνική μάρκα να βρίσκεται σε συζητήσεις με Έλληνα επιχειρηματία για την επιστροφή της στην αγορά της χώρα μας.

Οι εγγυήσεις όμως που ζητά η Mazda (κατά πληροφορίες ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ) και το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία δεν έχει ανακάμψει σε σημαντικό βαθμό, καθιστούν δύσκολο ένα τέτοιο εγχείρημα.

Το GOCAR απευθύνθηκε για σχόλιο στην κα Magda Weglewska (φωτογραφία κάτω), Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Mazda Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία μας δήλωσε:

«Τη συγκεκριμένη στιγμή δεν υπάρχουν νέα σχετικά με την παρουσία μας στην Ελλάδα. Αν υπάρξει οτιδήποτε νεότερο στο μέλλον θα επικοινωνήσουμε μαζί σας».

Έτσι μπαίνει τέλος – προς το παρόν τουλάχιστον – στα σενάρια για άμεση επαναδραστηριοποίηση της Mazda στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι τις after sales υπηρεσίες (σέρβις, επισκευές κλπ) προς τους πελάτες της μάρκας στην Ελλάδα έχει αναλάβει η Mazda Νοτιοανατολικής Ευρώπης με έδρα την Αυστρία. Εκτιμάται ότι στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούν περίπου 100.000 Mazda, εκ των οποίων τα 35.000 είναι σχετικά σύγχρονα (τελευταίας δεκαετίας).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...