Χρόνια Πολλά G-Class!

Ένα από τα πιο αυθεντικά 4x4 γιορτάζει τα 40ά του γενέθλια

  • -
  • -

Από το 1979 έως σήμερα έχει αλλάξει ελάχιστα η εξωτερική της εμφάνιση και καθόλου ο χαρακτήρας της. Ο λόγος για την G-Class, η οποία παραμένει το σκληροπυρηνικό off road μοντέλο της Mercedes-Benz.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της Mercedes-Benz G είχε γίνει το Φεβρουάριο του 1979 στην Toulon της Γαλλίας. Έκτοτε, έχτισε ένα μύθο γύρω από το όνομά της, ο οποίος δεν έχει «ξεφτίσει» στο ελάχιστο μέχρι το σημερινό μοντέλο, που εξακολουθεί να κατασκευάζεται στο Graz της Αυστρίας.

Η πρώτη σκέψη για τη δημιουργία της G-Class ήταν το καλοκαίρι του 1969, όταν η Daimler-Benz και η Steyr-Daimler-Puch AG άρχισαν συνομιλίες για πιθανή συνεργασία στην κατασκευή ενός εκτός δρόμου μοντέλου. Τρία χρόνια αργότερα οι δύο πλευρές συμφώνησαν οριστικά και ακολούθησε η διαδικασία παραγωγής πρωτοτύπων εκδόσεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ G-CLASS ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΥΒΟ ΑΠΟ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ

Όταν όλα ήταν έτοιμα στο εργοστάσιο του Graz, η Mercedes-Benz παρείχε κινητήρες, άξονες, συστήματα διεύθυνσης και άλλα μέρη του αυτοκινήτου. Πρώτες εκδόσεις ήταν οι 240 GD / 300 GD με κινητήρα diesel και οι 230 G / 280 GE με βενζίνης. Υπήρχαν δύο διαθέσιμες παραλλαγές μεταξονίου (2,4 και 2,85 μέτρα), αλλά επίσης τόσο ανοικτό όσο και κλειστό αμάξωμα.

Η G-Class κατασκευάστηκε όλα αυτά τα χρόνια σε αρκετές παραλλαγές (και ως 6τροχο) και χρησιμοποιήθηκε ευρέως από σώματα ασφαλείας, ενώ μετέφερε ακόμη και τον Πάπα.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΜΙΑ G-CLASS ΑΠΟ ΕΝΑ JIMNY;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...