Είναι αυτό το πιο… κομψό αυτοκίνητο που επιδόθηκε σε drifting; (vid)

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως μια Mercedes-Benz E55 AMG θα λικνιζόταν ξέφρενα στο οδόστρωμα;

  • -
  • -

Για να αισθανθείς τη μαγεία του drift κρίνεται απαραίτητο να επενδύσεις πολύ χρόνο, χρήμα, καθώς και να διαθέτεις ένα πισωκίνητο ή 4κίνητο όχημα. Δεδομένων, λοιπόν, των εξής εγγενών περιορισμών, πως θα αντιδρούσατε στο άκουσμα ενός… λικνίσματος μιας Mercedes-Benz  E55 AMG η οποία έχει υποβληθεί σε σημαντική τροποποίηση;

Και όμως, ένας κάτοικος του Oakland, το τόλμησε. Βέβαια, για να επιδοθεί σ’ αυτόν τον ξέφρενο χορό, που μπορείτε να δείτε στο βίντεο, όχι μόνο βελτίωσε πολλά, αλλά χρειάστηκε και τη βοήθεια του κολλητού του, ο οποίος τυγχάνει να είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας εταιρείας που εξειδικεύεται στην πώληση εξαρτημάτων για ευρωπαϊκά μοντέλα.

Το υδραυλικό, λοιπόν, χειρόφρενο, οι διακόπτες (paddles) αλλαγής ταχυτήτων (τοποθετημένοι στο τιμόνι), η ρυθμιζόμενη ανάρτηση KW, το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και τα πολλά άλλα αυτοσχέδια, προσαρμοσμένα ή χειροποίητα εξαρτήματα, έχουν μετατρέψει αυτή την E55 AMG σε μια… μηχανή που δεν αστειεύεται.

Σημειωτέον, κάτω από το καπό παραμένει ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας V8 των 5,4 λίτρων, ενώ συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...