Ford: Διατηρήθηκε πρώτη στις πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών στην Ελλάδα

Η αμερικανική φίρμα σημείωσε ανάλογη επιτυχία και στην ευρωπαϊκή αγορά, καταγράφοντας ρεκόρ ταξινομήσεων στα επαγγελματικά

  • -
  • -

Μια σημαντική διάκριση κατέγραψε η Ford Motor Hellas και κατά το 2018, καθώς διατήρησε την πρώτη θέση στις πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων που είχε κατακτήσει και κατά τα έτη 2016 – 2017.

Το μερίδιο αγοράς της ανήλθε στο εντυπωσιακό 19%, κάτι στο οποίο συνέβαλε και η μεγάλη ποικιλία των διαθέσιμων προτάσεων της, από το Fiesta Van και το Transit Courier έως το Ranger. Αναλυτικότερα, 1 στα 5 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα που ταξινομήθηκαν επί ελληνικού εδάφους κατά το περασμένο έτος, έφεραν την υπογραφή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Ranger αποτέλεσε την εμπορική «αιχμή του δόρατος» της φίρμας, με τη δημοτικότητά του στην κατηγορία των pick up ν’ αγγίζει το 15%. Eίναι διαθέσιμο στις εκδόσεις αμαξώματος Regular Cab (μονή καμπίνα), Rap Cab (μιάμιση καμπίνα) και Double Cab (διπλή καμπίνα), σε δικίνητες 4x2 ή τετρακίνητες 4x4 εκδοχές, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, σε συνδυασμό με μία προηγμένη γκάμα κινητήρων ντίζελ 2,2L απόδοσης 160 ίππων και 3,2L απόδοσης 200 ίππων.


Ανάλογη επιτυχία και στην Ευρώπη

Η εντυπωσιακή πορεία της Ford δεν περιορίστηκε στην εγχώρια αγορά, αλλά διαχύθηκε και σ’ όλη την Ευρώπη, εκεί δηλαδή που η αμερικανική μάρκα κατέγραψε την καλύτερη της επίδοση εδώ και 25 χρόνια.

Τα επαγγελματικά της Ford που βρήκαν νέους κατόχους το 2018 ανήλθαν σε 380.900, αριθμός που συνιστά ρεκόρ. Οι ταξινομήσεις των επαγγελματικών, στη Γηραιά Ήπειρο, γνώρισαν αύξηση 8,1%, ενώ, σχετικά με το μερίδιο της Ford επί του συνόλου της κατηγορίας, αυτό εκτοξεύτηκε στο 14,1%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...