Νέο Honda Super Cub C125 με 3.990 ευρώ

Ρετρό σχεδίαση με σύγχρονες τεχνολογίες

  • -
  • -

Από το 1958 έως σήμερα, το θρυλικό παπί της Honda έχει ξεπεράσει σε παραγωγή τα 100 εκατ. μονάδες. Η ιαπωνική εταιρεία το διατηρεί στην επικαιρότητα, εφοδιάζοντάς το με κινητήρα 125cc και τεχνολογίες όπως τα φώτα τεχνολογίας full LED. Το νέο Super Cub C125 είναι άμεσα διαθέσιμο στην Ελλάδα από το Δίκτυο των Επισήμων Εμπόρων Honda Moto της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε., στην τιμή των 3.990€.

Όλος ο φωτισμός είναι νέας τεχνολογίας LED ενώ τα όργανα αναδεικνύουν το βάθος της συνολικής σχεδίασης με τους δύο φακούς να διαχωρίζονται από δύο χρωμιωμένους δακτυλίους. Ο εξωτερικός δακτύλιος φιλοξενεί το αναλογικό ταχύμετρο και προειδοποιητικά φώτα, και ο εσωτερικός μία διακριτική, ψηφιακή οθόνη.

Το Honda Smart Key επιτρέπει να το έχετε μόνιμα στην τσέπη σας. Επίσης ελέγχει το immobiliser αποτρέποντας τους κλέφτες, και εφοδιάζεται με λειτουργία ‘ανταπόκρισης’ (answer back) μέσω της οποίας τα φλας αναβοσβήνουν πιέζοντας ένα μπουτόν για να βρίσκει ο αναβάτης εύκολα το όχημά του σε πολυσύχναστους χώρους στάθμευσης.

Ο κινητήρας του Super Cub C125 είναι ένας αερόψυκτος, διβάλβιδος ψεκασμού καυσίμου SOHC 125cc. Ο θόρυβος από τον κινητήρα περιορίζεται χάρη στη χρήση ελικοειδών πρωτευόντων γραναζιών και υψηλότερης ακρίβειας ρουλεμάν στροφάλου. Ρουλεμάν έχουν προστεθεί στον μύλο για πιο ομαλή αλλαγή σχέσεων. Ελαστικά ένθετα χρησιμοποιούνται και στο μοχλικό του επιλογέα (επίσης για μείωση του θορύβου) ενώ βελτιστοποιημένος αποσβεστήρας συμπλέκτη από καουτσούκ μειώνει τους κραδασμούς κατά τις αλλαγές.

Η διάμετρος και η διαδρομή είναι στα 52.4 x 57.9mm, με αναλογία συμπίεσης 9.3:1. Η μέγιστη ισχύς 9,65hp αποδίδεται στις 7.500rpm, και η ροπή των 10,4Nm στις 5.000rpm. Οι καμπύλες ισχύος και ροπής είναι γραμμικές με πλούσια απόδοση από τις μεσαίες μέχρι τις υψηλές στροφές. Το κιβώτιο είναι 4τάχυτο και  - σύμφωνα με την παράδοση του κλασικού Super Cub – οι αλλαγές σχέσεων γίνονται μέσω ενός αυτόματου, φυγοκεντρικού συμπλέκτη, χωρίς την ανάγκη για μανέτα.

Με αυτό τον κινητήρα, το Super Cub C125 καλύπτει 66.7km/l (WMTC mode), απολαμβάνοντας αυτονομία περίπου 245km από ένα ρεζερβουάρ καυσίμου 3,7L. Το βάρος του «παπιού» με τα υγρά είναι 109kg. Το εμπρός τηλεσκοπικό πιρούνι έχει διαδρομή 100mm, με δύο πίσω αμορτισέρ 84mm να απορροφούν τους κραδασμούς ενώ οι κομψοί τροχοί από χυτό αλουμίνιο 17-ιντσών προσδίδουν ευστάθεια και ακρίβεια διεύθυνσης. Το παπί είναι εξοπλισμένο με ελαστικά  tubeless, διαστάσεων 70/90-17 μπροστά και 80/90-17 πίσω. Ένα εμπρός δισκόφρενο 220mm και μονοπίστονη δαγκάνα συνδυάζεται με πίσω ταμπούρο 130mm.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...