Infiniti QX Inspiration concept: Ηλεκτρικό και από… το μέλλον

Ξεχωρίζει για το φουτουριστικό design του, καθώς και για την ευρυχωρία του

  • -
  • -

Ένα πρωτότυπο όχημα που ενσαρκώνει το όραμα της εταιρείας για την παραγωγή ηλεκτροκίνητων μοντέλων υψηλών επιδόσεων παρουσιάζει η Infiniti.

Ο λόγος για το Infiniti QX Inspiration, ένα αυτοκίνητο του… μέλλοντος που συνδυάζει ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης σ’ όλους τους τροχούς, με το πλαίσιο ενός μεσαίου μεγέθους SUV.

Η ηλεκτροκίνηση σύντομα θα αποτελέσει θεμελιώδη τομέα δραστηριοποίησης για την ιαπωνική φίρμα και ως εκ τούτου δεν θα «καθυστερήσει» να παρουσιάσει τη νέα της γκάμα ηλεκτροκίνητων, e-Power και υψηλής απόδοσης υβριδικών οχημάτων.

Το φιουτουριστικό desing του πρωτότυπου QX Inspiration αντικατοπτρίζει την οπτική της INFINITI για τον σχεδιασμό των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, τα οποία, όπως αναφέρει η ίδια η φίρμα, θα προσφέρουν μεγάλη αυτονομία. Επίσης, βασίζεται στην ιαπωνική χωροταξική αντίληψη του “Ma”, αποδεικνύοντας πως οι ανοιχτοί χώροι μεταξύ των γραμμών δημιουργούν ένταση και προσδοκίες.

Η «ηλεκτροκίνητη φύση» του καθιστά περιττή την τοποθέτηση μεγάλης μπροστινής γρίλιας για την ψύξη του κινητήρα. Παρ’ όλα αυτά, για λόγους «στιλ» διατηρεί τα σχήματα που θα υπήρχαν για την εισαγωγή του αέρα. Οι λεπτές επιφάνειες που αντικαθιστούν τη γρίλια, διαθέτουν ένα φωτισμένο λογότυπο της Infiniti, περικλειόμενο από κανάλια που εκτρέπουν αέρα πάνω και γύρω από το σώμα του αμαξώματος. Μια πιο προσεκτική ματιά στις λωρίδες των λεπτών προβολέων αποκαλύπτει σχέδια, χαραγμένα με λέιζερ,  με μια ιδιαίτερη τεχνική  που “αντηχεί” σε όλο το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Το συγκεκριμένο μοτίβο, αποτυπώνεται και στην λεπτή λωρίδα φωτισμού, σε σχήμα πτερυγίου,  που εκτείνεται στην πίσω πόρτα, προσθέτοντας μια καθαρή σχεδιαστική γραμμή στην πίσω πλευρά του αυτοκινήτου. Τοποθετημένοι εντός θόλων επενδεδυμένων  με αντίθετου χρωματισμού (σε σχέση με το αμάξωμα) μαύρο προστατευτικό υλικό, φιλοξενούνται οι τροχοί  22 ιντσών που έχουν παρόμοιο αεροδυναμικό σχεδιασμό με το υπόλοιπο αμάξωμα,  για την εκτροπή του αέρα κατά μήκος των πλευρών του αυτοκινήτου.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο βίντεο, το εσωτερικό του είναι ιδιαίτερα άνετο, ενώ εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς το ιαπωνικό DNA του QX Inspiration, που είναι φτιαγμένο με παραδοσιακές τεχνικές και με επιλογή υλικών εμπνευσμένων από την ιαπωνική τεχνική. Απαρατήρητες δεν περνούν και οι ενσωματωμένες στην καμπίνα τεχνολογίες που προσφέρουν εξαιρετική συνδεσιμότητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...