Νέος 3κύλινδρος diesel από τη VW

Κορυφαίος σε κατανάλωση και CO2

  • -
  • -


Στα πλαίσια του 31oυ Διεθνούς Συμποσίου Κινητήρων που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, η Volkswagen παρουσίασε το νέο της κινητήρα diesel με τρεις κυλίνδρους μπροστά σε ένα ειδικό κοινό από μηχανικούς και επιστήμονες που ασχολούνται με την έρευνα και εξέλιξη κινητήρων. Η VW αντιπροτείνει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης στις υβριδικές ή ηλεκτρικές προκλήσεις της εποχής.

Ο καθηγητής Dr. Wolfgang Steiger  επικεφαλής του τμήματος Τεχνολογιών του Μέλλοντος στο τμήμα Επικοινωνίας του ομίλου, ανάλυσε στη διάλεξή του τις τεχνολογικές, κοινωνικές και τις πολιτικές προκλήσεις που εισάγει ένας τέτοιος κινητήρας. Ενώ παγκοσμίως υπάρχει ένα τεράστιο ρεύμα προβολής των εναλλακτικών συστημάτων για την αυτοκίνηση με προεξάρχον αυτό της ηλεκτροκίνησης, οι αποδοτικοί συμβατικοί κινητήρες έχουν ακόμη πολλά να προσφέρουν. Ο Κύριος Steiger υποστηρίζει ότι οι κινητήρες diesel θα συνυπάρχουν αρμονικά για πολλά χρόνια μαζί με τα ηλεκτροκίνητα συστήματα καθώς έχουν πολλά πλεονεκτήματα που δεν μπορούμε να τα παραβλέψουμε.

Ο νέος τρικύλινδρος diesel των 1,2 λίτρων που θα εφοδιάζει το Polo BlueMotion θα υπερκαλύπτει για πολλά χρόνια τις προδιαγραφές ρύπων χάρη στην εξαιρετικά χαμηλή του κατανάλωση. Ο 1.2TDΙ αποδίδει 75 ίππους και παρά τη μικρή του χωρητικότητα, τα 180Nm ροπής στις 2.000rpm θεωρούνται εξαιρετική επίδοση. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην αντιμετώπιση του θορύβου που παράγουν οι diesel λόγω του τύπου της καύσης που χρησιμοποιούν αλλά και στη μείωση του βάρους του ίδιου του κινητήρα. Η μείωση του αριθμού των κυλίνδρων συμβάλει προς το σκοπό αυτό, αλλά και στην ελάττωση των εσωτερικών τριβών λόγω των λιγότερων κινούμενων εξαρτημάτων. Παράλληλα η υψηλή απόδοση λόγω του θερμοδυναμικού κύκλου diesel διασφαλίζει ότι η κατανάλωση θα είναι εξαιρετικά χαμηλή. Του λόγου το αληθές, το Polo BlueMotion έχει μέση κατανάλωση 3,3 λίτρα ανά 100 km και εκπομπές CO2 μόλις 87gr/km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...