2η Γιορτή Ανακύκλωσης Δ. Αθηναίων

Απονομή επάθλων στους μαθητές που πρώτευσαν

  • -
  • -

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου 2010 η τελετή απονομής των επάθλων στα σχολικά τμήματα που πρώτευσαν στο διαγωνισμό «2η Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων».

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Δήμο Αθηναίων και το εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, με τη συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Περισσότεροι από 204.129 πολίτες, στην πλειονότητά τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Αθηναίων, επισκέφτηκαν την Πλατεία Συντάγματος και ανακύκλωσαν 1.032.476 συσκευασίες.

Στο πλαίσιο της «2ης Μεγάλης Γιορτής Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων» πραγματοποιήθηκε Μεγάλος Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για τους μαθητές όλων των σχολείων του Δήμου Αθηναίων, μεταξύ των σχολικών τμημάτων των σχολείων Πρωτοβάθμιας (Δημοτικά) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου Αθηναίων, με σημαντικά έπαθλα για όλους τους μαθητές του κάθε σχολικού τμήματος που διακρίθηκε.

‘Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Δημόπουλος, ο Δήμος Αθηναίων κατάφερε μέσα σε μια τριετία να αυξήσει τις συλλεγόμενες ποσότητες υλικών που ανακυκλώνονται από 20 τόνους ημερησίως στους 250 τόνους.

Οι μαθητές έδωσαν το παράδειγμα

Τα σημαντικά έπαθλα του Μεγάλου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης για τα Γυμνάσια και Λύκεια, απονεμήθηκαν στα 3 σχολικά τμήματα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Ειδικότερα:

>> Το Γ2 σχολικό τμήμα του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Αθηνών, ανακύκλωσε 25.505 συσκευασίες και κέρδισε το ταξίδι στη Γαλλία για επίσκεψη και ξενάγηση στο μεγαλύτερο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικού στην Ευρώπη, με παράλληλη επίσκεψη στην Euro Disney και το Παρίσι

>> Το Γ2 σχολικό τμήμα του 54ου Γενικού Λυκείου Αθηνών, ανακύκλωσε 23.388 συσκευασίες και κέρδισε κονσόλες παιχνιδιών

>> Το Γ3 σχολικό τμήμα του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Αθηνών, ανακύκλωσε 21.595 συσκευασίες και κέρδισε ποδήλατα

Τα έπαθλα του Μεγάλου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης για τα Δημοτικά Σχολεία, απονεμήθηκαν στα 4 σχολικά τμήματα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Ειδικότερα:

>> Η τάξη ΣΤ’ του 136ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, ανακύκλωσε 1.492 συσκευασίες και κέρδισε το τελευταίο μουσικό άλμπουμ του Μιχάλη Χατζηγιάννη με προσωπικό αυτόγραφο

>> Η τάξη ΣΤ’2 του 41ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, ανακύκλωσε 1.100 συσκευασίες και κέρδισε ποδήλατα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...