Οδηγούσε στην αντίθετη λωρίδα άυπνος…για 40 ώρες! (vid)

Ο ασυνείδητος οδηγός οδηγούσε ξέγνοιαστος, αναπτύσσοντας, μάλιστα, ταχύτητα που άγγιζε τα 100 km/h

  • -
  • -

Διαστάσεις μάστιγας έχει πάρει τα τελευταία χρόνια η τάση μιας ευρείας μάζας οδηγών να αγνοούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Ως εκ τούτου, δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση το άκουσμα ειδήσεων με πρωταγωνιστές οδηγούς που είτε κάθονται στο τιμόνι μεθυσμένοι, είτε παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας, είτε «συνδυάζουν» και τις δύο τακτικές.

Παρά την αφθονία, ωστόσο,  των εν λόγω περιστατικών, η συμπεριφορά ενός οδηγού από την πόλη Γουαϊόμινγκ, του Μίσιγκαν, επιβεβαιώνει πως η ασυνείδητη οδήγηση μπορεί να λάβει μορφές που δεν τις χωράει ο ανθρώπινος νους.

Ειδικότερα, λίγες μέρες πριν (20 Δεκεμβρίου), ένα βίντεο που τραβήχτηκε από dashcam (τοποθετημένη κάμερα στο παμπρίζ του αυτοκινήτου) ενός περιπολικού καταδεικνύει έναν οδηγό ασημί οχήματος να πορεύεται ξένοιαστος στην αντίθετη λωρίδα, αναπτύσσοντας ταχύτητα που αγγίζει τα 100km/h.

Όπως είναι ευλογοφανές, η θέαση του εν λόγω αυτοκίνητου σηματοδότησε την καταδίωξή του, με τον παραβάτη, ωστόσο, να μην ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις.

Εν τέλει, για την ακινητοποίησή του φρόντισε με περίτεχνο τρόπο το όχημα της αστυνομίας, με τους επιβαίνοντες να έρχονται ενώπιον ενός πρωτοφανούς θεάματος: Ο απρόσεκτος οδηγός προέβαλλε μεταξύ… ύπνου και ξύπνιου. Ο λόγος; Όπως ανακάλυψαν οι αστυνομικοί, ο αυτός είχε να κοιμηθεί… 40 ώρες.

Τα αστραπιαία αντανακλαστικά της αστυνομίας αποσόβησαν τον κίνδυνο ενός ατυχήματος που ενδεχομένως να στοίχιζαν τη ζωή όχι μόνο του άυπνου οδηγού αλλά και όσων επεδείκνυαν σώφρονα οδική συμπεριφορά.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...