Ένα «θαρραλέο» Ford GT… προκαλεί μία Lamborghini Aventador (vid)

Τα δύο supercars αναμετρήθηκαν σε drag race 400 μέτρων

  • -
  • -

Lamborghini Aventador εναντίον Ford GT. Μία «μάχη» στην οποία αδυνατείς να προβλέψεις με σιγουριά τον νικητή. Τόσο ίδια, αλλά και παράλληλα τόσο διαφορετικά. Αυτό, άλλωστε, καταδεικνύει μια δοκιμή που διενεργήθηκε από τους ανθρώπους του καναλιού “DragTimes”.

Ο «αδάμαστος» ταύρος της ιταλικής φίρμας εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό 6.5 V12 κινητήρα απόδοσης 700 ίππων και 690 Nm ροπής, ενώ προτού καταλήξει στα 350 km/h, κρίνεται ικανός ν’ «αγγίξει» τα 100 km/h από στάση, σε μόλις 2.9 δευτερόλεπτα.

Στο απέναντι «στρατόπεδο», το Ford GT αποτελεί ένα εξίσου υπολογίσιμο «αγρίμι». Τροφοδοτούμενο με διπλό τούρμπο 3.5-liter EcoBoost V6 κινητήρα, «σταβλίζει» 650 ίππους και 745 Nm ροπής.

Πριν στηθούν πίσω από τη γραμμή εκκίνησης και αναμετρήσουν τις δυνάμεις τους σ’ έναν αγώνα 400 μέτρων, το Ford GT χρονομετρήθηκε στην εν λόγω απόσταση, ολοκληρώνοντάς την σε 10,89 δευτερόλεπτα. .

Τι συμβαίνει όμως όταν το Ford GT αναμετράται στο 1/4 του μιλίου με την Lambo; Πατήστε play στο video για να μάθετε το αποτέλεσμα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...