Ιστορικά Saab εν δράση

Δίχρονη διαχρονικότητα στο Mille Miglia

  • -
  • -

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Saab Automobile  Jan Åke Jonsson και της Spyker Cars Victor Muller θα οδηγήσουν δύο ιστορικά Saab 93 του 1957, στον ιστορικό αγώνα Mille Miglia (6-8 Μαΐου) της Ιταλίας.

Τα δύο στελέχη θα αγωνιστούν με δύο κλασσικά οχήματα της σειράς 93, όμοια με αυτά που είχαν κερδίσει την κατηγορία τους πριν από 53 χρόνια στον ίδιο αγώνα. Τα αυτοκίνητα έχουν προετοιμαστεί από το μουσείο της Saab στην Σουηδία και αποτελούν πιστές ρέπλικες της εποχής. Κινητήρια δύναμη στα κλασσικά Saab, είναι ένας 3κύλινδρος δίχρονος κινητήρας 748 cc με απόδοση 45 PS. Με βάρος μόλις 810 kg και εξαιρετική αεροδυναμική για την εποχή τους, τα δύο ξαναγεννημένα 93 άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, στην πρώτη επαφή με τους δύο ειδικού ‘βάρους’ αγωνιζόμενους.

Η επιτυχία της Saab στον αγώνα Mille Miglia το 1957 συνεχίστηκε και στο ράλι το 1000 λιμνών (Φινλανδία), με οδηγό τον ‘Mr.Saab’ Erik Carlsson, νίκες που καθιέρωσαν την Saab σαν κατασκευάστρια αυτοκινήτων. Στην σημερινή μορφή του ο ιστορικός αγώνας Mille Miglia γίνεται στην κλασσική διαδρομή Μπρέσια-Ρώμη-Μπρέσια μήκους 1600km, μέσα σε τρεις μέρες, με τη μορφή regularity (με διανυόμενες διαδρομές σε συγκεκριμένο χρόνο).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...